co za podlahu/materiál/u slepic v kurníku,aby šel dobře kydat hnůj,lopatou či vidlemi?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? peterd108 před 2164 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Měl jsem podlahu betonovou s mírným sklonem a překrytou starým PVC. Osvědčilo se mi to
6Kdo udělil odpovědi palec? janikajana, annas, dudu, johana 56, Mc Merkurion, aliendrone
před 2164 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máme betonovou podlahu,ale ta se špiní minimálně,nad ní jsou prkna,která jsou pod tyčí na hřadování a ta prkna čistím lžící na maltu. Neumím si představit,že bych kurník měla ve stavu,že bych na něj musela jít s lopatou. Vidle jsou nesmysl,ty patří do stáje.
0 Nominace Nahlásit |
Benyta – myslím, že to právě většina lidí má bez těch prken pod bidly. Trus padá až dolů, kde se lehko sebere. Jinak beton bude dobrý, ale asi stačí i hlína.
Kdo by šel na čištění kurníku s vidlemi proboha? Není to prasečák! ;) :D [viz BENYTA] Jako malej u babičky jsem to dělal ocelovými hráběmi – nejdřív zuby, pak druhou stranou. Tou rovnou myslím, ne násadou… ;) :D :D
Ideální lino je stará bolševická Fatra – ta vydrží všechno a dá se najít (skoro) u každého paneláku, kde dělají rekonstrukce. Dnešní lina prd vydrží. :)
Tak záleží co se jim tam hodí jako podestýlka. Na slámu nic lepšího než vidle není. Ale teď má zas málokdo slámu…
Hele, jsem kluk v Praze zrozený i žijící, ale babička byla echtovní selka z gruntu a podestýlku do kurníku nikdy nedávala. (leda do kukaní na snášení vajec) Hádat se ale nebudu, jak říkám, jsem městský chlapec. ;) :D :D