Odpoveď byla označena jako užitečná
Film ne. Ten je založen na fotochemickém principu. Ale video se natočit dá.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3002 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
samozřejmě, ten se dá natočit na cokoli, co je schopno ukládat sekvenci nasnímaných obrázků. Takže do toho spadá i ten mobil, tablet nebo foťák.
0 Nominace Nahlásit |
barbakan, otázku sta zaradili do technickej kategorie a nie do zábavy!
„Vše uvedené, včetně otázky je jen hraní se slovíčky, všechno je správně. Já jsem akorát vytušil, že je to od barbakana chyták, tak trochu bouda 🙂“ Kepler
Myslím, že takýto typ otázok pokiaľ nie je v kategorii zábava len poškodzuje meno stránky. .. Kulehy na ostatných si robte v kategorii zábava!
Vše uvedené, včetně otázky je jen hraní se slovíčky, všechno je správně. Já jsem akorát vytušil, že je to od barbakana chyták, tak trochu bouda 🙂
Kepler, ano byla to ode mne bouda. Ty ostatní nemíním komentovat!
Myslím, že magnetické pásky (videokazety) využívaly staré videokamery a záznam nebyl digitální. Ty současné využívají čip.
Bavíme se o celuloidu?
o celuloidu nebyla zmínka. Ptal ses na „film“. Celulois už tam stejně dávno není 😉. Kepler: novější (ale ne příliš nové) kamery zaznamenávají digitálně na magnetický pásek. Viz https://en.wikipedia.org/wiki/DV#Magnetic_tape
barbakan otázku som si pozorne prečítala
Dá sa na digitálnu kameru natočiť film, podobne ako na digitálnu kameru
môžte natočiť povraz a podobne. Ide o pojem, kedy na niečo
natočíme niečo.
Ak by mala byť Keplerová odpoveď správna, (nie je.) otázka by mala byť:
Dá se digitální kamerou natočit film?
Prečo nie je správna odpoveď? Tvrdí Film ne, ale video ano. Princíp filmu a
videa je rovnaký – tj postupnosť série statických a momentových snímok
v časovom slede na zázname, je to vlastne obraz „oživený“ na
zobrazovacej ploche… plátno, obrazovka Rozdiel je v použití nosiča a
spôsobe zobrazovania. Film sa nakrúca buď mechanicko-chemickou cestou na
pevný nosič, alebo digitálnou cestou na záznamový nosič, prípadne sa
tieto oba spôsoby kombinujú a ukladajú fotochemickou cestou na filmový pás,
alebo softwarovo na digitálne médium.
Když ono slovo „film“ v originále znamená povlak/tenká vrstva apod. Proto čistě technicky „film“ odkazuje na filmový pás s fotochemickou vrstvou. Na to nejspíš naráží Kepler. Nicméně teď už je význam slova „film“ dost posunutý právě směrem k obecnému audiovizuálnímu dílu. Takže v tomto případě radši nikoho bodovat nebudu, v této žabomyší válce zůstanu kromě tohoto vyjádření stranou 😉
Tw!st, přečti si otázku ještě jednou. 🙂