Mám na mysli to, jestli je nějak možné v Delphi sledovat oba datové vodiče na USB portu. Přes USB bych posílal signály o příslušných napětích Low nebo High a v Delphi bych to vyhodnocoval. Ve zkratce by to mělo vypadat tak, že by v Delphi byly naprogramované hodiny a přes USB bych ovládal start a stop. Kdybych to nepotřeboval na notebooku, klidně by to šlo i přes jiný port, ale na NTB mám jen USB.
Díky
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jpau před 4539 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jo, jde to. Existují samostatné komponenty (najdeš na google) pro obsluhu USB i RS232, které jenom doinstaluješ. Pak už je to jenom věcí eventů, jak se to rozhodneš použít.
Já už v Delphi nějakou dobu nedělám, pokud by jsi přemýšlel např. o Lazarusu (pokus o GNU ekvivalent Delphi) tak můžeš použít např. sysnaser, myslím že umí USB, rozhondě TCP/IP a RS232. Není to ale komponenta, pouze uses, který zaneseš při kompilování (z čehož plyne nevýhoda, že sám o sobě nemá eventy – existuje ale i nějaká odvozenina jako Lazarus balíček – komponenta, která eventy má). Je ale možné že právě díky tomu (že je uses) by jsi ho mohl přidat i k Delphi.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |