V minulosti mnoho panovníků, vojevůdců využívalo služeb
věštců.
Jak je ovlivnili, splnili se jim některá proroctví a která spojení byla
nejznámější ( panovník – věštec ) ?
Doplňuji:
Uldajně své věštce měli i například Hitler a Stalin.
Kdo další a jakým způsobem „využil“ jejich služeb ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, zzzzz, marci1 před 3685 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já bych brala vážně jen toto http://ponkrac.net/proroctvi-sibyla-kumana-kralovna-ze-saby
Těm dnes rádoby prorokům a kartářům bych kopla, no však víš kam. A ta Jolanda, no tak to je fakt mazec:-(( Tu bych kopla hned 2×:-DD
0 Nominace Nahlásit |
Zajímavá proroctví, která se dost i plní pronesla kněžna Libuše a Sibylla. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Dá, protože oni dávají vštby tak neurčité, že ať se stane cokoliv, tak se vyplní.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mirdas, adellka6969
před 3685 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takovou záhadnou postavou s předpovědmi v psanými v jinotajích,byla postava francouzského lékaře Nostradama.Předpovědím nemůžeme věřit do slova a do písmene,ani nemůžeme brát v potaz přesné udání času událostí,ale nějaké události předpověděl.Pár let jsem přemýšlel o jednom jeho textu,kde popisuje událost kterou já považuji za současnou epidemii Eboly.Kéž by se mistr mýlil…
0 Nominace Nahlásit |
Zajímavé je také svědectví Tartara, tzv. slepého mládence,, který žil v době Karla IV . Známé je jeho zpracování jako Proroctví slepého mládence v Jiráskových Starých pověstech českých.
Jinak na netu se uvádí toto:
„Příčinou císařova údajného očekávání konce světa by mohlo být jeho setkání s českým jasnovidcem Tartarem,– Dochází k němu ještě před dokončením Karlštejna či Nového Města pražského a před zahájením výstavby Kamenného mostu. Dozvěděl se snad císař od nevidomého muže nějaké zásadní informace, jež poručil nenápadně zakomponovat do těchto významných staveb? Vždyť věštec Tartar, pocházející z Koutu na Šumavě, je natolik slavný, že ho Karel IV. nechává předvést až na Pražský hrad! Slepý mládenec má císaři nastínit nejen jeho budoucnost, ale především nastávající časy české země. Každopádně se Karel IV. dozvídá něco závažného, co jej přesvědčí o mimořádných schopnostech věštce. Zaváže svého písaře i Tartara, aby se o proroctví týkajících se Česka nikde nezmiňovali. Dozvěděl se vládce něco, co ho přesvědčilo o nastávající apokalypse? Avšak i přes císařovu pohrůžku trestu smrti se proroctví dostane z Pražského hradu mezi lid. Vyzradil ho písař, nebo samotný Tartar, který prý krátce na to prchl z císařského paláce zpět do západních Čech?“
http://www.duchovno.poznanie.sk/viewtopic.php?f=95&t=716
Třeba je známé, že panovník RudolfI II. se zabýval esoterikou,
astrologií i alchymií.
–
Mně kdys v mládí přepadla „vědma“ a hádala mně z ruky.. Tehdy jsem
to nebrala vážně, ale později si uvěddomila, že měla pravdu. Všechno se
splnilo. Stálo v osudu …
Je opravdu něco mezi nebem i zem?
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3684 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ČÍm starší, tím je dokolonější. Já mám Joldu a věřím ji jako
nikomu jinému. Je to kočová bílá cikánka.
Doplňuji:
A nejezdí mi nikam na moalorku :) Takže ji mám vždy po ruce
Upravil/a: mokrygorky
0
před 3685 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
annas | 5913 | |
Drap | 4603 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |