Z Opery, Chromu a Firefoxu? Nepiště mi sem že je mám exportovat do html nebo kamsi, to je mi k ničemu. Mám v novém počítači připojenej disk ze starého pc, který jsem měl jako systémový, a potřebuju z toho nějak vydolovat záložky (www adresy z nich), které jsem měl uložené na starém počítači v těhlech třech prohlížečích.
Takže teoreticky potřebuju jen vědět, pokud se adresy těch záložek zapisují do nějakého čitelného souboru jako text, tak kam přesně.
Zajímavá 0 před 4176 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Firefox čitelný soubor nemá. Musí se externě napsat script který jej dokáže rozparsovat. Jedná se o JavaScriptový soubor s názvem user.js který obsahuje veškeré nastavení a záložky.
0 Nominace Nahlásit |
ad Firefox: Už jsem to dělal několikrát. Standardně jsou záložky uloženy v souboru .json . Ten se dá naimportovat do jiného Firefoxu, ale tam nahradí veškeré záložky z tamního .json souboru. Když ale provedeme zálohování nikoliv do .json , ale do .html, pak import .html záložek nenahradí původní .json , ale přidá se k němu. (To zase může znamenat existenci duplicitních, shodných, záložek). Takže já bych na novém Firefoxu zazálohoval záložky (.json), pak bych importoval staré záložky (.json) a hned je vyexportoval do html, dále import původních nových záložek (.json) a nakonec import html záložek. Trošku krkolomné, ale nemusím se v tom hrabat ručně. Myslím, že mít to v záložkách je pohodlnější, než mít texťák s hromadou linků. A nyní mám nainstalovaný doplněk Xmarks, takže záložky mám někde „na coudu“ – to se mi nelíbí, protože cloud nesnáším z důvodu ztráty soukromí, ale zacloudované záložky ještě překousnu. Kdyby mi totálně lehl harddisk, tak na novém windows a FF nainstaluju ještě Xmarks a záložky si stáhnu z netu.
Ad MSIE: Pokud jde o MSIE, stačí překopírovat obsah staré složky Favorites nebo Oblíbené do nové.
0 Nominace Nahlásit |
Opera čitelný soubor má… [USER]/data aplikací/opera/bookmarks.adr
(nebo tak nějak)
0
před 4176 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |