V roce 2010 jsem se stala vlastníkem zahrady, ze které jsem zaplatila daň z nemovitosti. V roce 2011 jsem na této zahradě s přítelem postavila RD, na katastru nemovitostí jsme uvedeni oba dva (každý vlastní 1/2). Jelikož Stavba ještě zkolaudovaná není, musíme podávat daň z nemovitosti? Pokud ano, tak každý za sebe nebo stačí od jednoho za celek?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4759 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dani ze staveb zjednodušeně podléhají veškeré zkolaudované nemovité stavby (tedy stavby spojené se zemí pevným základem), dále stavby ještě nezkolaudované, ale již užívané, stavby, které jsou způsobilé k užívání na základě oznámení stavebnímu úřadu nebo podléhají oznámení stavebnímu úřadu a jsou užívány anebo stavby dokončené podle dřívějších právních předpisů.
Takže pokud dům užíváte, daň se platí, bez ohledu na to jestli je zkolaudovaný nebo ne. K dani se přihlásí a zaplatí ji jeden ze spolumajitelů, a jak se pak mezi sebou vyrovnáte, to je vaše věc.
0 Nominace Nahlásit |
Jen bych doplnila k vyčerpávající odpovědi baghirově, že přiznání k dani z nemovitosti se podává pro kalendářní rok vždy do 31.1. (i změny) a úhrada daně je pak k 31.5.Příjemcem daně je místně příslušný Finanční úřad.
0
před 4759 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek