Dobrý den. Jsem vdaná 3roky a mam dvě malé děti. Manželství mam jako na houpačce. Moji rodiče na mě chtějí přepsat rodinný dům. Buď darovací nebo dědickou smlouvou. Kdyby došlo k nejhoršímu měl by manžel nějaký nárok na majetek? Děkuji moc za odpověď děkuji Alice
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5297 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak nevím sice, coje dědická smlouva, ale náš právní systém zná závět. Pokud ji vaši rodiče sepíší – nejlépe u notáře, at je platná, pak at rodinný dům napíší přímo na vás. Tím pádem se stanete po smrti rodičů výlučným vlastníkem – samozřejmě pokud bude vše v pořádku po právní stránce – mám ted na mysli neopomenutelné dědice, tedy vaše sourozence. To samé platí u darovací smlouvy.Pokud vám chtějí rodiče dům darovat ještě za jejich života, necht ji opět napíší na vaše jméno a budete mít tedy nárok na dům jen vy. A tím i případné poplatky – dan darovací, popř. dědická
0 Nominace Nahlásit |
Pokud chcete ušetřit, ať Vám rodiče darují nemovitost co nejdříve. Nikdy nevíte, jak se bude vyvíjet naše legislativa a v současné době nezaplatíte nic, kromě vypracování smlouvy, ověření podpisů a poplatku za vklad na katastr. V případě, že byste nemovitost zdědila, ať již ze závěti či bez ní, v každém případě budete z celé hodnoty platit odměnu notáři. Darované věci patří do výlučného vlastnictví obdarovaného manžela. Darovanou či děděnou nemovitost v případě, že by se s vámi něco stalo, zdědí manžel společně s vašimi potomky. Chcete-li ho z případného dědictví vyloučit, napište závěť.
0
před 5297 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nechť vám dům darují. Pokud byste se pak rozvedla, tak by manžel na nic nárok neměl, protože dar je jen pro vás. Pokud by se jednalo o dědění, tak byste musela počkat, až rodiče zemřou a také byste se o dům dělila se svými sourozenci.
0
před 5297 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek