Rozhodnutí je jen a jen na vás. Někdo očkování snáší dobře,. jiný nikoliv.
Vím podle dvou známých, že po očkování onemocněly chřipkou, bolely je svaly. hlava, oteklo jím místo vpichu a způsobilo bolest. . Jedné se zhoršil sluch, ale to přešlo.
Na stránce zdravotního ústavu se uvádějí některé negativní reakce.
"Nežádoucí účinky: všechny preparáty jsou všeobecně dobře snášeny, výrobci udávají případné následující komplikace:
Místní: zčervenání, otok, bolest;
vzácně – zvětšení lymfatických uzlin v blízkosti místa injekce;
tyto příznaky mají obvykle přechodný charakter a většinou během dvou dnů samovolně vymizí.
Celkové: únava, bolesti hlavy, svalů či kloubů, pocení, třes, zvýšená teplota nebo gastrointestinální symptomy;
vzácně – neuralgie, parestezie, křeče, přechodná trombocytopenie, někdy spojená s krvácením a tvorbou hematomů
velmi vzácně – zánětlivé reakce mozku, míchy a periferních nervů, anafylaktický šok, vaskulitis".
http://www.szu.cz/tema/prevence/ockovani-proti-chripce-2
Je třeba srovnat klady i zápory očkování podle odkazu.
--
Doplňuji
Podle zkušeností svých známých jsem se nedala očkovat.
Upravil/a: annas
7Kdo udělil odpovědi palec? ahold, Drap, paul1, orwell, Rokio, independent, aliendrone
před 1871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vyzkoušeno, zavrhnuto. Údajně máš prodělat „lehčí formu“ chřipky, ale je to individuální. Já rozdíl mezi vakcinovanou chřipkou a tou „normálně pořízenou“ žádný nepozoroval. Prostě tak jako tak 3 dny pryč, jen v případě vakcinace si za to navíc zaplatíš, no. Což podle mne NENÍ dost dobrý výsledek, obzvláště pokud odhaduji pravděpodobnost „normálního nakažení“ na cca 50% oproti JISTOTĚ nemoci při vakcinaci. Ale jak říkám, dokud nevyzkoušíš, nevíš – třeba to bude mít u tebe lepší průběh (a v takovém, případě by se to vyplatilo)! ;) :)
0 Nominace Nahlásit |
Ten, kdo se nechá naočkovat, musí počítat s tím, že mohou u něj
nastat vedlejší účinky. Od známých slýchávám čím dál víc, že po
očkování dostaly 40°horečky a chřipku vlastně prodělali. Ptala jsem se
mé praktické lékařky, se kterou máme téměř kamarádský vztah, jestli se
nechává očkovat a řekla mi, že ne (a to je astmatička). Chřipky prozatím
nemívám (klepu na dřevo) a očkována jsem nikdy nebyla, i když je známo,
že chřipka může být nemoc, která ohrožuje člověka na životě,
obzvláště pokud se jedná o staršího člověka, člověka polymorbidního,
astmatika, kardiaka ap. Četla jsem někde, že u nás ročně na chřipku
(hlavně na její komplikace, spojené s jiným zdravotním problémem) umírá
cca 200 lidí. ☹
https://www.denik.cz/z_domova/ockovani_chripka20081208.html
4Kdo udělil odpovědi palec? ahold, paul1, orwell, aliendrone
před 1871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo, tak to „babo raď.“ To si musí každý rozhodnout sám a možné následky připsat na vlastní triko. Zažil jsem mnoho chřipek bez předcházejícího očkování, potom dvě sezóny s předchozím očkováním a poté jsem přešel opět na systém bez očkování. Po poslední zkušenosti s očkováním, kdy sem zažil šest vln chřipky, které se po mně pak převalily, už asi nenajdu odvahu podrobit se této prevenci. Znám ale jedince, kteří si to pochvalují a nechávají se každoročně píchnout. Já mám tři velmi negativní zkušenosti s očkováním vůbec a nejhorší to bylo v dětství s obrnou, kdy jsem se pak znovu učil chodit. To nikomu nepřeji zažít. Když potom slyším např. v TV názory některých lidí, kdy se následky očkování bagatelizují a oponenti zesměšňují, chtělo by se mně někoho nakopnout pod koleno. Je jasné, že pro většinu lidí je očkování prospěšné, ale určitý počet jedinců, o kterém se moc nemluví, to odskáče. Pokud se octneš v té druhé skupině, nevím, jak hodně tě bude těšit pomyšlení, že ostatním to pomohlo.
4Kdo udělil odpovědi palec? ahold, paul1, aliendrone, annas
před 1871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží jak jsi na tom se zdravím. Pokud trpíš na nějaké další
nemoci, které se mohou nákazou chřipkou zhoršit a ohrozit tě na životě
tak ano.
Srovnávat ale očkování proti obrně s očkováním proti chřipce je zcela
mimo mísu!!!!
0 Nominace Nahlásit |
Dát, pokud lékař nedoporučí se neočkovat. A to zavčasu. Naočkovaný chřipku vůbec nedostane. Případné problémy hned po očkování nastanou obvykle, pokud se očkuje pozdě nebo je dotyčný nějak oslabený. Osobně se očkuji poslední roky pravidelně a klasickou chřipku jsem už neměl dávno. Samozřejmě občas mám virózy – nachlazení bez teplot.
Zdroj: vlastní zkušenost
0
před 1871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |