mám strach,ptž. u nás v jídelně vaří hnusně a nejsem si jista esli ty těstoviny mám jíst.Viděla sem na vlastní oči jak do uvařenejch těstovin nalili půl sklenice (ty velký) oleje
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5370 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že troška oleje do uvařených těstovin nemůže uškodit, ale spíše v domácnosti, pokud je chcete jíst i druhý den, nejsou pak slepené, já dávám trošku olivového. V jídelně nevidím důvod ho tam lít, když se sní ten den!
4Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, Vicki, rybíz, anonym
před 5369 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Setkal jsem se s tím. Je to proto, aby se těstoviny neslepily. Rozdíl byl , ale v tom, že ten olej se dával do vody, ve které se těstoviny vařily. Správně ti určitě odpoví nějaká profesionální kuchařka.
3Kdo udělil odpovědi palec? juie, ValkyraR, elektrikář
před 5370 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není to úplně správné, Ital by to neudělal. Do kvalitních těstovin to
ani není potřeba. Nicméně pokud hrozí, že by se těstoviny lepily, pak se
proplachují studenou vodou a mohou se prolít olejem.
Ve školní jídelně by mě to ani moc nepřekvapilo – jednak se ani dnes ve
školních jídelnách s tou kvalitou moc nemažou a pak bych se divila, kdyby
Vám tam vyvařovaly nějaké prvotřídní těstoviny.
3Kdo udělil odpovědi palec? anetadela1, kablik, Vicki, tatanka
před 5370 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem kuchařka, jenom ženská v domácnosti, a co jsem četla, tak se tam správně nedává. Rozhodně ne do hotových těstovin. Dává se jenom kapička do vody, aby se tolik nelepily. Pokud se ale uvaří správně do poloměka (al dente – pokud je to špatně napsané, tak se omlouvám), tak se tam olej ani dávat nemusí. Samozřejmě se musí ještě horké smíchat s omáčkou, jinak se slepí každé těstoviny. Ale v jídelnách je možné všechno.
0 Nominace Nahlásit |
Ano dávám je tam aby se mi neslepily
2Kdo udělil odpovědi palec? anetadela1, iwetax, elektrikář
před 5370 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Olej se může dát jak do vody při vaření tak se může dát kapka už do uvařených.Italové těstoviny neproplachují vodou,ale olej používají.Těstoviny jsou právě díky oleji lahodnější.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Troska oleje se dava do vrouci vody tesne pred tim,nez je tam vlozite k uvareni-je to z duvodu jak uz tady nekdo napsal-aby se nelepily.V zadnem pripade ne do hotovych testovin!Zrejme to tam daly,protoze je rozvarily.Abych rekl pravdu,tak testoviny z jidelny bych radsi vynechal a dal si chleba s maslem 😉
0 Nominace Nahlásit |
cestoviny sa nelepia, keď do vody v ktorej ich varíte dáte trochu oleja. Půl skleničky je tak na 5–6 kg cestovín…hahaha
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |