Kdysi jsem jedla ve Francii naprosto skvostnou cibulačku a od té doby jinou
nedělám. Znám takové ty klasické řídké s bílým vínem, ale tahle byla
hutnější, velouté, ale ne mastná jako „ta naše“ s jíškou. Recept
mám a budeš se divit, jak to ti frantíci dělají jednoduše a dobře…
Na másle osmahneš tři až čtyří velké cibule, nakrájené na
kolečka – při smažení trochu podléváš vodou, rychleji hnědnou. Když
jsou krásně zlaté, zaliješ je hovězím vývarem a přidáš jednu celou
nalámanou bílou bagetu. Ta se v té polévce za chvíli rozvaří, ale
polévku dokonale zahustí – stejně se to ještě rozmixuje. Polévka se
servíruje s nastrouhaným sýrem, čerstvým tymiánem a kroužky osmažené
cibulky (předem obal v troše mouky a osmaž ve vyšší vrstvě oleje).
Nakonec popraš čerstvě drceným pepřem.
Btw – ta vychytávka s tou bagetou je super, dělají to tam jako základ
mnoha zeleninových polévek, do nichž mi normálně cpeme tučnou a těžkou
jíšku. Paradoxně tohle má mnohem lepší chuť a je i to takové
voňavější.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Sůwa Nahlásit |
Cibulajdu dělá každý trochu jinak, podívej:
4Kdo udělil odpovědi palec? beer, briketka10, anonym, skrz
před 4289 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vepište odpověď… http://www.google.cz/search?client=opera&q=cibulov%C3%A1+pol%C3%A9vka&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, anonym, skrz
před 4289 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
záleží jakou cibulačku děláš…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4289 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
desítky receptů na cibulačku najdeš na netu, tak si vyber
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4289 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Damiano, to je úplně super, už si to přepisuju do svého polorozpadlého sešitu. Dětem se dělávala „panádlová“ polévka, ta se taky zahušťuje houskou, ale už mi to nějak vypadlo. Díky !!! 🙂
Sůwa: Taky, že když jsem to tehdy „přitáhla“ domů, tak mamka říkala: No jo, to je „naše“ panádlová…:-))) Ve starých českých kuchařkách fakt je, ale to bude i tím, že se dřív hodně vařilo „po francouzsku“, takže galskokohoutským upírat recept nebudu..:-) Já ji dělám docela často, taky dávám housku nebo rohlík, bageta není to zásadní (mám i za to, že ty naše obyč rohlíky maji dokonce výraznější chuť), jen se to pak musí rozmixovat, aby byla ta textura dokonalá. Někdy dám jen jednu cibuli, svařím, rozmixuji a přidám zeleninu (mrkev, celer, brokolici), je to vynikající polévka.:-) Jsem ráda, že jsem ji takhle připomněla..:-)
@Damiana: Já tuhle francouzskou cibulačku vařím také dost často, jen při smažení cibule dávám zkaramelizovat trochu cukru a později nemixuji.
Ten cukr je dobrý, je to pak tmavší. Akorát, že když to pak nerozmixuješ, není to úplně hladké.
Drap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |