Exmanžel si vzal na liesingovou smlouvu auto,spadá tento dluh rovněž do vypořádání SJM/které se již 2 roky řeší u soudu/Jaká opatření,nebo ,případně,jak řešit otázku dalších dluhů exmanžela v SJM ,o kterých jsem nevěděla/nikde není ani můj podpis/.Bude se tím zabývat soud u kterého již probíhá vypořád.SJM?Mám obavy,když bude vypoř.SJM ukončeno a nebude v rozhodnutí nebude zmíněno řešení dluhů,mohu čekat exekutora na můj majetek ve výlučném vlastnictví.Jaké kroky,prosím,mám podnikat,abych nepřišla o to,co jsem měla ještě před SJM,protože není vyloučeno,že v rámci dalších naschválů a mstivého chování examanžel,přestane tyto jeho dluhy ,uzavřené v období SJM, platit.Moc děkuji za odpověď
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? drapek před 4989 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud si manžel pořídíl na leasing auto a manželství ještě trvalo, tak tento dluh je součástí SJM a to až do doby, než dojde k zániku SJM.(dříve bezpodílové vlastnictví)Do SJM patří to, co si manželé za trvání manželství pořídili a patří sem i dluhy které v manželství vznikly. Majetek má být po rozvodu rozdělen do tří let. Pokud se to nedaří dohodou,ani nikdo z manželů nepodá návrh na rozdělení soudem, zůstává majetek nadále oběma, ale v podílovém vlastnictví.Do SJM nepatří dědictví, dary, výhry, restituce,věci osobní potřeby a to co kdo vlastnil před sňatkem.Pokud si exmanžel zakoupil auto na leasing po rozvodu, není tento dluh součástí SJM a nebude tedy předmětem vypořádání majetku.Co se týče případné exekuce a dokazování co je a co není součástí SJM, tak v nejhorším případě může dojít k tomu, že exekutor nic „třídit“ nebude, zabaví co se mu líbí a vy budete muset podat vylučovací žalobu a dokazovat.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek