Jjdjfjj

Dobrá volba?

Zdravím, mám dceru v devítce a už přemýšlí, kam na školu.
Říkala, že by chtěla na obchodku, já ji v tom nebráním, řekla jsem ji, že je to její rozhodnutí a ať jde, kam chce.
Jenom mě zajímá, jaká je na obchodce matika?
Kdo má doma deváťáka, kam chce třeba jít?
Zvládla by ji dcera, když má z matiky za 2?
Jaké by pak měla uplatnění?

Zajímavá 0 před 419 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Drap

Každá OA je jiná a jinak náročná, nejlépe se přeptat přímo někoho kdo konkrétní školu dělá. S dvojkou z matematiky by to měla lehce zvládnout. S uplatněním záleží na tom jaké místo sežene. Uplatnění v různých kanceláří, sekretářek / dnes asistentek/ a na podobných administrativních pozicích u různých firem. Je třeba počítat s tím, že absolventů s OA a bez práce je stále dostatek.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Z principu platí, že jakékoli studium přináší určité úsilí, a to se týká i obchodní akademie. Matematika je zde přítomna v určitém měřítku – obchodní akademie se zaměřuje na ekonomii, účetnictví a další podobné obory, takže zde je matematika potřebná. Nicméně pokud má vaše dcera z matematiky dvojku, znamená to, že má jisté základy a s větším úsilím by měla být schopna zvládnout matematický obsah na obchodní akademii.

Co se týká uplatnění, absolventi obchodní akademie mají poměrně široké možnosti – mohou pokračovat ve studiu na vysoké škole, ale rovněž mají dobré uplatnění i přímo v praxi. Mohou se uplatnit například v administrativě, účetnictví, personální činnosti, obchodním oddělení různých podniků, v bance a mnoha dalších oborech.

Výběr školy je však velmi individuální záležitost a každý žák by měl volit podle svých sklonů a zájmů. Pokud vaše dcera má zájem o obchod a ekonomii, může být obchodní akademie pro ni správnou volbou. Proto je dobré se zaměřit také na to, jaké má další zájmy a schopnosti – je jí blízký jazyk, komunikace s lidmi, organizace, řešení problémů atd.

Co se týká rodičů s deváťáky, každý rodič a dítě má jiné zkušenosti a názory, ale pokud byste chtěla získat více informací, možná by bylo vhodné se obrátit na diskuzní fóra či skupiny na sociálních sítích, kde se rodiče takto sdružují. Můžete se ptát také přímo na obchodní akademii, kde vám mohou poskytnout více konkrétních informací.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Za mně ne.
Nechtěl bych být prodavačkou .

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
da ny

Pokud nebude studovat dál (VOŠ, VŠ), bude ní prodavačka.
Časem by se s maturitou mohla dopracovat na vedoucí směny, nějakého úseku, nebo prodejny.
Pokud na místo nebude vhodnější, schopnější adept.
Dvojka z M, je dobrá známka. Všechny OA tak náročné nebývají, jako školy technického směru.
Na některých SŠ končila matematika ve 2. nebo 3. ročníku. Maturita z matematiky zatím povinná není (nahradí ZSV).
https://www.sez­namzpravy.cz/cla­nek/zdravotni-sestry-nemusi-umet-pocitat-mini-ministerstvo-chce-jich-tak-prilakat-vic-86150

anjunagoa

Příspěvek smazán administrátorem.

anjunagoa

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek