Kiokiko

Jsou lepší podpažní berle, nebo francouzské? Mám vyvrtnutý kotník a nemohu se rozhodnout.

Upozornění

Pozdrav je slušnost, ale do otázky nepatří. Pozdravit i poděkovat ostatním uživatelům můžete v poli pro doplnění otázky.

Dobrý den,Můžu se vás zeptat jestli jsou lepší podpazni berle nebo francouzske mám vyvrkli kotník a nemohu se rozhodnout

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1 před 2172 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Edison

Poraďte se se svým rehabilitačním lékařem. Pro různé účely se hoděj různé typy… Např. pokud je jedna z dolních končetin ve stavu, kdy se o ni nesmí, neb o nelze ani v nejmenším opřít (což bude asi i váš případ), doporučují se podpažní. Další možnost porady je v obchodě se zdravotnickými pomůckami. Nejsou ani drahé, dá se si vybrat a nechat si poradit. Lékař může i berle předepsat, případně v prodejně poraděj podle diagnózy.

Upravil/a: Edison

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56, briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
orestez

Francouzské. Podpažní používají piráti! Seřiďte si výšku tak, abyste za sebou nevláčeli nohu za sebou. Abyste šli s berlemi pohodlně vzpřímeně. Omluvte se poškozené noze a ať se brzy dá do pořádku.

0 Nominace Nahlásit

marci1

Údajně francouzské: https://blog.zde­nekvecera.cz/i­tem/vymknuty-kotnik-vyron-kotniku-podvrtnuty-kotnik-7-tipu-jak-se-zbavit-bolesti-nemit-trvale-nasledky-a-co-nejrychleji-zacit-chodit

0 Nominace Nahlásit

briketka10

Vždy jen podpažní :)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Edison

Ono to jde vždy křížem… to „pro“ a „proti“. Podpažní jsou jednoznačně zdravější, francky jsou jednoznačně praktičtější. Francky jsou pro menší zatížení, ale jsou ryhlejší a operativnější. Ale s franckama se už musí mnohem více umět a vědět, jak s nimi zacházet… ne kvůli samotnýmu pohybu, ale kvůli vlastní bezpečnosti, síle, odlehčení/neza­těžování DK.

před 2172 dny Odpovědět Nahlásit
briketka10

Vždy podpažní :)

Edison

Marci, děláš si srandu???

„Zdeněk Večeřa Blog webového vývojáře, publicisty…“

To je lékař asi jako já jsem panenka Marie… 😁

Edison

Orestez, mýlíš se… Podpažní dostaneš např. po čerstvé zloměnině DK s čerstvou sádrou. Na francky se těžko opře celá váha těla a je nutno ji držet na rukou, což vede k opření se o zraněnou DK, a to může být nežádoucí. Na podpažní se dá celý člověk „zavěsit“.

Nový příspěvek