Upozornění
Pozdrav je slušnost, ale do otázky nepatří. Pozdravit i poděkovat ostatním uživatelům můžete v poli pro doplnění otázky.
Dobrý den,Můžu se vás zeptat jestli jsou lepší podpazni berle nebo francouzske mám vyvrkli kotník a nemohu se rozhodnout
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1 před 2172 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Poraďte se se svým rehabilitačním lékařem. Pro různé účely se hoděj různé typy… Např. pokud je jedna z dolních končetin ve stavu, kdy se o ni nesmí, neb o nelze ani v nejmenším opřít (což bude asi i váš případ), doporučují se podpažní. Další možnost porady je v obchodě se zdravotnickými pomůckami. Nejsou ani drahé, dá se si vybrat a nechat si poradit. Lékař může i berle předepsat, případně v prodejně poraděj podle diagnózy.
Upravil/a: Edison
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, nyjono, Kiokiko
před 2172 dny
|
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56, briketka10 Nahlásit |
Francouzské. Podpažní používají piráti! Seřiďte si výšku tak, abyste za sebou nevláčeli nohu za sebou. Abyste šli s berlemi pohodlně vzpřímeně. Omluvte se poškozené noze a ať se brzy dá do pořádku.
0 Nominace Nahlásit |
Údajně francouzské: https://blog.zdenekvecera.cz/item/vymknuty-kotnik-vyron-kotniku-podvrtnuty-kotnik-7-tipu-jak-se-zbavit-bolesti-nemit-trvale-nasledky-a-co-nejrychleji-zacit-chodit
0
před 2172 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ono to jde vždy křížem… to „pro“ a „proti“. Podpažní jsou jednoznačně zdravější, francky jsou jednoznačně praktičtější. Francky jsou pro menší zatížení, ale jsou ryhlejší a operativnější. Ale s franckama se už musí mnohem více umět a vědět, jak s nimi zacházet… ne kvůli samotnýmu pohybu, ale kvůli vlastní bezpečnosti, síle, odlehčení/nezatěžování DK.
Marci, děláš si srandu???
„Zdeněk Večeřa Blog webového vývojáře, publicisty…“
To je lékař asi jako já jsem panenka Marie… 😁
Orestez, mýlíš se… Podpažní dostaneš např. po čerstvé zloměnině DK s čerstvou sádrou. Na francky se těžko opře celá váha těla a je nutno ji držet na rukou, což vede k opření se o zraněnou DK, a to může být nežádoucí. Na podpažní se dá celý člověk „zavěsit“.