Avatar uživatele
lucass

Dobrý den, neví někdo z Vás náhodou jak vyrobit líh z brambor?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 5008 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Brambory se v pračce vyperou, v tlakovém pařáku se rozvaří na kaši, bramborová kaše smíchaná se sladem a vodou se zapařuje v kádích při 60 až 62°C. Škrob účinkem diastasy obsažené ve sladu se zhydrolyzuje na maltosu. Zcukřená zápara se ochladí a zkvašuje se působením kvasnic v kvasných kádích; kvašením stoupá teplota, ale nenechá se překročit 30°C. Zkvašená zápara se destiluje ve sloupových (kolonových) přístrojích, čímž se obdrží surový líh až 95%, ačkoliv zkvašená zápara obsahuje nejvýš 18% lihu. Kolona destilačního přístroje účinkuje jako deflegmátor; je rozdělena řadou přihrádek s prohlubinkami a přepady v oddělení, v nichž se zadržují méně těkavé produkty, takže jen nejtěkavější část předestiluje.

Zdroj: http://www.za­jimavosti-pivo.estranky­.cz/stranka/al­kohol-vseobecne

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

to doma asi těžko vyrobíte

http://fan-of-mcr.blog.cz/0701/vy­roba-lihu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Destilací.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada