Brambory se v pračce vyperou, v tlakovém pařáku se rozvaří na kaši, bramborová kaše smíchaná se sladem a vodou se zapařuje v kádích při 60 až 62°C. Škrob účinkem diastasy obsažené ve sladu se zhydrolyzuje na maltosu. Zcukřená zápara se ochladí a zkvašuje se působením kvasnic v kvasných kádích; kvašením stoupá teplota, ale nenechá se překročit 30°C. Zkvašená zápara se destiluje ve sloupových (kolonových) přístrojích, čímž se obdrží surový líh až 95%, ačkoliv zkvašená zápara obsahuje nejvýš 18% lihu. Kolona destilačního přístroje účinkuje jako deflegmátor; je rozdělena řadou přihrádek s prohlubinkami a přepady v oddělení, v nichž se zadržují méně těkavé produkty, takže jen nejtěkavější část předestiluje.
Zdroj: http://www.zajimavosti-pivo.estranky.cz/stranka/alkohol-vseobecne
0 Nominace Nahlásit |
to doma asi těžko vyrobíte
http://fan-of-mcr.blog.cz/0701/vyroba-lihu
0
před 5056 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek