Chěla bych se zeptat, zadali mi někdo umí ze zkušenosti říct, jestli je lepší, teda levnější pronajmout si hotovou kavárnu za cenu odstupného, což se v Praze pohybuje kolem 400–800 tisíc, nebo si ji zařídit hned podle svého, bez následné postupné rekonstrukce. Zdali je lepší nápada si nějakou pronajmout už zařízenou a postupně ji dolaďovat, nebo ji zřídit. V prvním případe můžu sice hned začít podnikat, avšak kavárna měla nejaký důvod, když nejela a lidi ji můžou mít zapamatovanou jako špatnou. Ve druhém případě vznikne sice něco nové, ale nejdřív je potřeba spousta času na vybavení a postavení baru a tak, platí se nájem a nic se nevydělává. Jestli však těch průměrně 500 tisíc nepokryje také náklady na nákup a celou rekonstruci spolu s nájmem, takže by to bylo vlastně finančně jedno, a proto si ji samozřejmě zařídíme podle obrazu svého. prosím, napište svůj názor. Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4711 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V těchto úvahách je třeba začít z opačného konce. V jaké je lokalitě, kolik lidí se pohybuje v okolí, jestli tam bude o kavárnu zájem, kolik by mohla obsloužit zákazníků, jaká je v okolí konkurence a žada dalších věcí. Z toho lze potom spočítat eventuelní zisk , provozní náklady, a zjistit po celkové rozvaze zda a za jakých podmínek by bylo dobré se do toho pustit.
0 Nominace Nahlásit |
„Rekonstrukce“ je vždy pracnější a nákladnější,než postavit „na zeleném“.A zavedená kavárna se někdy mění dost těžko.Zákazníci se těžko „předělávají“.Osobně bych volil stavbu „na zeleném“.
0 Nominace Nahlásit |
Předpokládám, že máte již zkušenosti z provozu kavárny. Že to není
jen chvilkový nápad.
Jestli pronajmout a nebo koupit – na to je potřeba si sednout a udělat
ekonomickou rozvahu. A hlavně najít nápad který lidi do kavárny
přivede.
Takže je to jen na vás dvou jak se rozhodnete, jak ponesete společné radosti
i starosti.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek