můj dotaz se týká Revírní Br.Pokladny a sice: v roce 2002 jsem se ohlásila od VZP a přešla k RBP, měsíc poté se mi nastkytla příležitost odjet pracovat do zahraničí. Na pojišťovnu jsem tedy poslala mou matku aby mě odhlásila, ta ovšem tak neučinila, v roce 2006 jsem přijela do ČR a na pojišťovnu jsem šla, jestli je teda všechno v pořádku a tak mi oznámili že nic není v pořádku a dlužím už ani nevím kolik, vysvětlila jsem jim celou situaci a taky to, že kartičku pojišťovny jsem NIKDY nepoužila, dívali se do záznamů a opravdu nikde neměli uvedeno že jsem ji použila, to jsem ani nemohla, takže si mám napsat čestné prohlášení o tom že žiji v zahraničí a nějak doložit, že si pojištění platím tam. to jsem učinila, poslala jsem jim dopis s prohlášením i s katričkou pojištěnce. je možné, že by mi tam nadále vznikal dluh? zatím žiji nadále v zahraničí, ale za pár let bych se chtěla vrátit, nechci zjistit že dlužím někde např. půl milionu..můžu se popř. ohradit námitkou „promlčení dluhu“ ?? děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4978 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Požádat o odpuštění dluhů na základě pobývání v zahraničí aq doložit to.
0 Nominace Nahlásit |
Byla jsem na tom stejně. Byla jsem dlouhodobě v zahraničí a tady se neodhlásila u VZP ☹ Tam jsem si pojištění platila. Tady mi pak přišlo vyúčtování na cca. 30000,– Kč + penále. Pojištění jsem hned zaplatila a u penále jsem zažádala o odpuštění. Bohužel, bez úspěchu. Bylo to v r. 2002.
0
před 4977 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek