Dokázali. Život by byl méně pohodlný, ale generace lidí, které žily před elektrifikací žily přece také. Hlavně by se mi líbilo, že by nefungovala televize, počítače, internet, ani mobily. A když by si lidé chtěli něco sdělit, zase by se k tomu museli sejít a bylo by to proto i o jiných mezilidských vztazích.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, ModráHouska
před 4384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S některými z nás by to asi seklo, kdyby nemohli na Facebook. Ale dokázali. Topili bychom tuhými palivy nebo plynem a jezdili na kole nebo na koni. Novináři by se vrátili ke starým tiskařským technikám, sazeči by sázeli a řemeslníci a zemědělci by se uživili. Ale co ty kancelářské myši, co jen sedi u tabulek a ručičkama makat nechtějí?
0 Nominace Nahlásit |
Bez roblémů. Každý rok tak trávím svou dovolenou. Tři týdny nepoužívám žádné elektrické vymoženosti. V té době nepoužívám ani takové drobnosti, jako jsou třeba baterka a hodinky. Je to přímo skvělé a člověk si bezvadně odpočne. Jsem přesvědčen, že bych to zvládl i dlouhodobě. Nepociťuji při tom žádné strádání, ba naopak.
0 Nominace Nahlásit |
Ne 🙂
To by ti nefungoval ani mobil, nebo dokonce i pevný telefon a nedovolala by jsi se na tísňové linky 150 155 158 156 112
0 Nominace Nahlásit |
Velmi těžko. Nejde jen o TV, mobily a podobné zbytné věci, ale celý provoz naší společnosti je založen na tom, že potřebuje elektřinu. Jak by se čepovalo pivo? Jak by pracovali záchranáři, lékaři, vědci?
0 Nominace Nahlásit |
Pro případ nejvyšší nouze mám na utajeném místě v záloze ebonitovou tyč a liščí ohon.
0 Nominace Nahlásit |
Městští lidé asi ne. Můj otec měl hospodářství a nebyla tam zavedená elektřina. Také jsme to zvládli. Musíte si jen umět poradit.
0
před 4384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tere_zka: Ahoj, bez elektřiny bychom asi přežili, i když by to bylo pro
lidi bolestné zvykání.
PS: Obvykle to nedělám, že bych upozorňovala na gramatické chyby, ale zase
člověk nidky neví, kdy si něco zapamatuje – možná tudy rychleji než ve
škole :) (mám pocit, že patříš k těm ještě školou povinným) – tak
až budeš příště mít chuť napsat „by jsme“, vzpomeň si, že
správně je „bychom“(nic ve zlém :) ).
annas | 5284 | |