Rokio

Dopustil jsem se včera v hypermarketu krádeže?

Byl jsem tam nakupovat společně se dvěma známými. Říkejme jim třeba Božena a Alice.

Zboží jsme nakupovali se skenerem. Nákup skenovala Božena. Měl jsem na starosti pouze tahání nákupního vozíku a nošení tašek. Když jsme chtěli vzít 3 tabulky čokolád, které jsem chtěl dát známému k svátku, tak jsem je dal do vozíku. Zapomněl jsem říct o oskenovaní čokolád nebo jsem to neřešil, protože skenování má na starosti právě Božena.

Alice asi po necelých 10 sekundách na to upozornila a řekla, že jsem za to zboží nechtěl zaplatit, což nebyla pravda. Placení je v plné kompetenci Boženy a platím převodem z účtu na účet právě Boženě, když už jsem doma, což se také stalo. Do 2 hodin jsem Boženě poslal platbu.

A krádež nelze spáchat během 10 vteřin. Není to jednorázový skutek.

poznámka: Tyto jména jsem použil pro zachování anonymity dotyčných osob.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, OmylCZ před 3 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Dochy

Krádež je úmyslný čin.
Pokud jsi nedopatřením dal zboží na jinou hromádku, nejde o krádež.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Pokud vezmeš zboží které neni naskenováno, nebo zaplaceno , tak je to krádež a deset vteřin je času až až. Je zarážející, že maturant doposud nepochopil co je krádež.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

OmylCZ

Ne nedopustil ses krádeže

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

LOL! 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Takže to uvedu na pravou míru, OK? 😉

Když jsi ráno šel ke kontejneru se sklem (co kdyby vratné lahve!), potkals tam kámoše Zoltána a Deža, kterak slévali zbytky v lahvích od alkoholu pro pozdější mejdan. Navrhls jim onačejší džob – v teple a pod střechou v obchodě.
Jenže…
Ledva jste vlezli dovnitř, tak ti pohled spočinul na 3 krabicích ZLATÝCH PROPISEK (tomu jsi NEMOHL odolat)! 😉 Pročež ti zmizely pod kabátem. Jenže cígoši NEJSOU úplně blbí (zvláště pokud se zlata týká) a hned z první ti začali nadávat, ať ty bezcenné krámy zahodíš. Snažili se ti vysvětlit rozdíl mezi pravým a „kočičím“ zlatem, ovšem to, jestli ses poučil? To už NEVÍM! Takže jsou tyto možnosti >

1. POCHOPILS, poučil ses. Ergo jsi vrátil krabice z pod kabátu, byť s těžkým srdcem (i když zlato na nich nebylo pravé, pořád to byly PROPISKY)! Proto tě u kasy neodlapili sekuriťáci, zkrátka krádeže ses NEDOPUSTIL!
  2. NEPOCHOPILS (jsi přeci jen Rokio), bezpečnostní rám u dveří spustil alarm při tvém pokusu o odchod (k pochopení principů elektronického zabezpečení ses zatím nedopracoval). Krádeže ses DOPUSTIL, ale v pohodě. Sekuriťáci kvůli pár korunám nevolali benga (jen by si sami přidělávali administrativní opruz). Vzadu ve skladu ti jen dali na budku a pak tě vykopli na mráz.

BTW – nevěš hlavu, jestli se ti po té nakládačce „trochu viklají“ řezáky. Jsi mladý, máš dobrou šanci, že se to samo zhojí/spraví. A pokud budeš muset jít na stomatologické ošetření? Ani tak NEBOJ! Trhání zubů je ZDARMA (hradí ho tvá zdravotní pojišťovna). 😉 😁 😁

Upravil/a: aliendrone

0 Nominace Nahlásit

led

Malá ukážka ako sa nespoliehať na druhých. Ak ste už chcel tie 3 čokolády, nedávať aliendronovi! kazia sa zuby, ktoré sú podľa USscifi filmov ozdoby každého aliena, mal ste na to upozorniť vašu ekonomickú námestníčku Boženu, aby to oskenovala. Ale… ešte stále nie ste zlodej, pokiaľ ste čokoládu rovno v predajni nerozbalil bez zaplatenia alebo neprešiel cez platobnú zónu bez platenia.
Poučenie, ak idete s niekým na spoločný nákup, informujte sa navzájom, čo dávate do košíka. Niekto to predsa musí zaplatiť.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

elkon

Neotravuj svojí neschopností, musíš se ptát na každě ho*no? Rokio neschopné. Když neumíš nakupovat, tak tam nelez. A vyřeš si to těmi babami. Tady nikoho nezajímáš.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Zkus se na to podivat z hlediska majitele obchodu!
Jelikoz uz jsi nam toho o sobe prozradil vic nez dost a jelikoz vime, kam vsude chodis hledat penize, mam vazne podezreni, ze to byla umyslna kradez! Vzdyt i po zaplaceni jste jeste meli moznost to doplatit!
Jste tedy rodinka k pohledani!!! A hlavne se s tim jeste chlubis!!

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Rokio

cappuccino: Ta osoba to zboží pak naskenovala a normálně za něj bylo zaplaceno. Po těch asi 10 sekundách. Neprošli jsem kolem pokladen bez zaplacení těch 3 čokolád. A doma jsem to zaplatil převodem z účtu na účet.

cappuccino

To jsi ale napred nenapsal!!
Potom je to v poradku!!

cappuccino

V tom pripade vubec nechapu, proc to sem pises? Vzdyt se vlastne vubec nic nestalo!! Proc z toho delas problem?

Rokio

cappuccino: Předstupeň depresivní psychózy? Psychiatr jednou zvažoval mi diagnostikovat tuto chorobu.

cappuccino

Pokud trpis depresivni psychozou, mel by navstevovat terapeutickou skupinu. My tady ti muzeme poradit tak akorat, aby sis ty tri cokolady snedl sam. Pro dobrou naladu!!

Rokio

poznámka: Pokud vím, tak ke krádeži dojde až po projití kolem pokladen bez zaplaceného/za­placených zbo­ží.

Nový příspěvek