Citát je čínské přísloví. Tajenka křížovky z č. 41 MF Dnes.
1. Co využitá šance v těchto případech?
https://www.preskoly.sk/upload/stuff/files/129089-ukazka.pdf
2.Využili jste někdy šanci, která odpovídala vaší představě?
„Čím přesněji si umíš představit, čeho chceš dosáhnout, tím větší šanci máš, že se ti to podaří.“ — Adam Abder
https://citaty.net/citaty-o-sanci/?page=3
3. Myslíte, že jen první dojem rozhoduje o úspěchu či neúspěchu?
„Nikdy nedostanete druhou šanci udělat dobrý první dojem.“ — Neznámý autor
https://citaty.net/citaty/274712-darcey-bussell-kazdy-si-zaslouzi-sanci/
Obrázek
https://pixabay.com/cs/%C5%A1ance-alternativa-sm%C4%9Br-dal%C5%A1%C3%AD-2692435/
--
Matka Tereza – „Život je šance – využij ji … Život je život –
žij ho.“
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? vagra, johana 56, Drap, fcoop, Anikitos, independent, aliendrone, Michala11, Complex před 2175 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Myslím, že už z principu ano. :)
ad 1a – Kdo je to ten Jan Sobotka? Ještě nás nezahrnul moudrem, že „Nakonec zaprší a poté bude zase hezky, dokud nebude pršet“ či podobnou perlou…
ad 1b – Ano, to souhlasí. jen je třeba dodat, že právě ti, kteří jsou v důsledku „z nouze cnosti“ čistí NEJVÍC volají po čistotě! Stejně relevantní, jako nechat vybírat slepce nejhezčí odstín modré. :)
ad 2 – Šance se MUSÍ využívat, jen nechápu co je to „šance odpovídající MÉ představě“. Jaké MÉ představě? Já si toho dovedu představit a ještě víc je toho, co si nedovdu představit. Ale to je fuk, podstatnější je, že LEPŠÍ než čekat na možnost využití šance je si je sám vytvářet! Doporučuji! :)
ad 3 – Nemyslím, ale na prvním dojmu HODNĚ záleží. Často je to kritický faktor pro úspěch – ať jde o cokoliv.
Matka Tereza je sice laureátkou Nobelovy ceny (jenže za „mír“, PCHE!), což ovšem neznamená, že nebyla úplně blbá. Život je totiž BOJ a nejzajímavější na tom je, že ho NIKDO nevyhrál. Zatím. ;)
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit |
Ano určitě je to tak. Občas si vzpomeneme někdy později, že taková
šance k něčemu byla, někdy vůbec nevzpomeneme.
1 a i b , oba výroky jsou zcela pravdivé.
2. Myslím, že několikrát se mi podařilo využít šanci, která se právě
naskytla.Pan Abder má také pravdu. čím přesněji víme, tím lépe tu
šanci rozeznáme a můžeme ji uchopit.
3. Nemyslím, že je to vždy tak, ale platí to na více jak cca 60%
výrok uvedený pod trojkou je však i přes to pravdivý
0 Nominace Nahlásit |
K hl. citátu v otázce: Je to myšleno asi tak, že se lidé zabývají
víc minulostí než přítomností, a proto jim šance unikají.
Ano, řekl bych že každá šance je nějakou možností, příležitostí..
proto se jí říká šance (k něčemu, na něco, jakákoli situace se dá
označit jako šance…).
2. Jakože jestli jsem někdy využil „dokonalé“ šance? Myslím že ne, dokonalá šance neexistuje stejně jako „ideální čas.“ Člověk si to musí sám trochu přizpůsobit (okolnosti nebo sám sebe). :)
K Abderovu citátu: Naprostá pravda. Je pochopitelné, že čím přesněji máme definováný cíl, tím přesněji můžeme vědět, jak ho dosáhnout. Tedy když přesně víme CO, tím přesněji víme JAK.
3. Určitě ne. Udělat první dojem sice můžeme jen jednou, ale to neznamená, že je konečný, pak je ještě druhý, třetí, čtvrtý dojem atd…
M. Tereza: Využívání šancí je prožívání života samo osobě. Cokoli se dá označit jako šance.
Upravil/a: Anikitos
0 Nominace Nahlásit |
Abych pravdu řekl, šancí, které mi nabízí dnešek si moc nevšímám. To bych celý den nedělal nic jiného, i když se mi nechce. Vše řeším, až je to nutné – typický přístup prokrastinika. Na první dojem sice dost dám a většinou je správný, ale ne vždy se poslouchám.
0 Nominace Nahlásit |
Aliendrone,
PhDr. Jan Sobotka byl ředitelem jedné střední školy, dnes se u něho uvádí spisovatel a aforista.
Napsal několik knih aforismů a pohádek. Získal i několik ocenění.
Aha, díky! Tak tím se to vysvětluje, protože i mne napadají denně mraky blbostí, zatímco na OPRAVDU DOBRÝ nápad/myšlenku se zmůžu maximálně 2×/půl roku. :) :D :D
… „tak mi jim tam posíláme šance, a oni je zahazujou !!!“ citát Spejbla z jistého dílu o Hurvínkovi, už si nevzpomenu z kterého …
… já bych se zeptal v zemi, kde zítra znamenalo včera, jaké mají zkušenosti a kam to dopracovali …
Připomněl jste mně stejnojmennou Fučíkovu knihu. Procestoval SSSR a zřejmě měl zemi takto vidět. :)
Jenže při jeho návštěvě to bylo možná jinak – dnes se mají lépe než se budou mít zítra.
annas | 5913 | |
Drap | 4603 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |