Dobrý den, moje maminka má na sebe několik exekucí a dluh na nájemném, před rokem přišla o práci a dodnes je bez práce. Na ÚP je vedená, ale nedostává žádné peníze, z města jí také nic nedají, protože má dluh na nájmu. Bydlí teď se mnou a mou rodinou v bytě v podnájmu, není tu trvale hlášená. Mohou přijít exekutoři i ke mě do bytu a zabavit mi věci? Dá se řešit nějak takováhle situace, kdy je člověk bez jakéhokoli příjmu? Vždyť kdyby mne nebylo, tak by umřela hlady a byl z ní bezdomovec? Není nějaká pomoc? Už nevím co dělat. Děkuji za rady a tipy.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4998 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Exekutor bohužel může přijít kamkoliv, kde se domnívá, že má dlužník svůj majetek. Pokud má exekutor velkou fantazii tak se může domnívat, že má dlužník svůj majetek i třeba u sousedky, ke které chodí často na kafe a občas tam i usne.
Zkusil by se poradit v občanské poradně http://www.obcanskeporadny.cz/
0 Nominace Nahlásit |
Poradte se z právníkem,tohle je dost zapeklitá situace.
0
před 4998 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, Exekutor vás může teoreticky „navštívit“ za předpokladu, že by předpokládal, že ve vašem domě/bytě má vaše maminka své věci (tedy věci vhodné k zabavení – exekuci) – to by se však o takovém místě musel dozvědět (!). Pokud tedy zabráníte úniku informací (sousedé, doma u maminky dopis s vaší zpětnou adresou…), tak se o vás jak nemá dozvědět. U vás v domě svým přátelům řekněte, že je u vás matka na návštěvě (to kdyby si vás náhodou exekutor našel, aby tito lidé mohli později dosvědčit, že tam nebydlí) – neříkejte jim ale (samozřejmě) opravdový důvod. Pokud si vás exekutor najde, tak budete muset na všechen majetek, který vám zabaví podat excindační, tzn. vylučovací žalobu, e které uvedete, že zabavil vaše věci…
0
před 4997 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je třeba abyste sepsali předem sepis věcí, které se v bytě nacházejí a že majitem jste vy jako vlastník bytu. Toto předložíte exekutorovi, tím se tyto věci musí vyloučit z dražby. Maminka na sebe může podat insolvenční řízení a tak se zbavit alespoň nějakých dluhů.
0
před 4996 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek