repetelka

Existuje něco takového, jako sklo do oken, kterým je vidět jen zevnitř ven a ne naopak, ale propouští dostatek světla?

Kde se to dá případně sehnat a jaká je cena?
Doplňuji:
Nevadilo by mi, dát si na večer závěsy na okno, ale zrcadlová fólie, to je něco jako že to bude odrážet obraz v místnosti jako zrcadlo? Jednoduše: neuvidím ven, ale dění v místnosti- sebe?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 4065 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
led

Zrkadlová fólia je priehladná smerom k väčšiemu svetlu.
To znamená cez deň za jasného slnka nevidno dnu do miestnosti.
A večer? Vtedy vás fólia zradí, vonku je tma – vnútri svetlo – vy nevidíte z vnútra tie davy divákov ako z tmy ulice pozerajú na vás.
V divadle sa tento trik so zrkadlovou fóliou používa na zjavenia, za foliou sa nasvieti herec, keď zhasne aj herec zmizne. V detektívkach, ten v tme za zrkadlom pozoruje podozrivého.
Doplňuji:
Zrkadlová fólia – už samotný názov hovorí o odraze obrazu. Ak nebude dokonale vyhladená, vo svojom zrkadlovom odraze sa budete cítiť ako Alenka v kráľovstve krivých zrkadiel – ľahko deformovaná realita

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
anonym

Má to jeden ´problém´ – vždycky je vidět na tu stranu, kde je více světla. Tedy za např. slunečného dne je vidět ven, ale pokud večer (v noci) uvnitř rozsvítíš, je vidět dovnitř.
Fyzika…
Doplňuji:
„Zrcadlo“ – ano – ale tak funguje i sklo samotné…

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

badisko

ano existuje .. koupite to v Obi ..zeptejte se na zrcadlovou folii na sklo …folii nalepite na sklo a je to …
Doplňuji:
Hm ven vidite normalne s malou stratou stvetla ale dovnitr ne ..

Upravil/a: badisko

0 Nominace Nahlásit

honza19hk

folie.ven vidět je,ale z pohledu z ulice to vypadá jak zrcadlo.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Michálek1245

Dobrý den, ano, přesně to existuje. Občas to bývá k vidění na starých bytech. Ale třeba zde je to k vidění i v interiéru. Ostatně sklo v kuchyni je fajn, ale je taky dobré, aby vám tam nikdo nekoukal. My jsme s tím právě trochu bojovali u otevřeného obývacího pokoje propojeného s kuchyní a tohle nám to vyřešilo.

novaklen

Existuje, ve starém bytě jsme to na oknech měli. Co si ale pamatuji, tak po jedné zimě se to začalo loupat. Každopádně funguje to dobře i jako ochrana proti horku. Přemýšlela jsem, že to koupím i do nového bytu, ale nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem koupila plissé rolety pro zavěšení na okenní křídlo bez vrtání do rámu viz https://www.zebra-shop.cz/plisse-lux/ Ty jako ochrana před vedrem fungují taky dobře.

Nový příspěvek