Když dám funkci PRŮMĚR, vepíšu do tam do každý kolonky číslo a excel mi po určitý době vyhodí hlášku že už se toho tam víc nevejde, tak je tam něco takového, kde bych jednoduše vložil ten předchozí průměrnej údaj s váhou třeba 20ti číslic, abych mohl pokračovat ve vpisování dalších údajů?
Zajímavá 0 před 4032 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi ne zcela rozumím… Vážený průměr se používá např. při
stanovení průměrné ceny výrobku na skladě,kdy jsou na jedné položce
navedeny různé počty kusů za různé pořizovací ceny/ks (metoda
oceňování).
=součin.skalární(Ax:Ay;Bx:By)/suma(Bx:By) ; kde v A je např. cena
zboží na skladě/ks; v B počty kusů zboží (nakoupeného/vyrobeného) za
danou cenu; x a y pak udávají počáteční a koncovou buňku
Pokud potřebuješ obyčejný průměr, použij rozsah, ne výčet buněk.
0
před 4032 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
urob si dva stĺpce:
stĺpec B1 = součin.skalární(B2:Bn)
stĺpec C1 = suma(C2:Cn)
A1=B1/C1
0
před 4032 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mowla: Já sám nevím jestli si rozmím :) každopádně potřebuju to mít všechno v 1 jediné buňce a tam se vejde jenom určitej počet znaků, takže zatím to tam mám v takovýhle podobě =(8,823+6,8127+8,03*15)/(15+27+23) jenomže se to pokaždý musí přepisovat, vpisovat další hodnoty nebo přepočítávat, když to opět nakyne. Navíc je to i časově náročný, a proto se hledá schůdnější řešení :)
říkám, musí to bejt v jedný buňce, do žádnejch vedlejších buněk natož sloupců to dávat nemůžu, protože tam mám obrovský tabulky 200×30 buněk napasovaný vedle sebe a pak už bych se v tom nevyznal..
hledat kterej sloupec patří ke který původní hodně pří 6.000 buňkách to prostě nejde, zatím jsem to vyřešil tak že si ty průběžný data ukládám jako komentář a pak s tím dál pracuju když je potřeba :) ale je to jenom provizorní..proto sem si říkal jestli v excelu není nejaká lepší funkce na průměr, když už je to omezený počtem 25 vloženejch hodnot (přitom je tam na to 256 políček)
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |