http://www.jakpsatweb.cz (edit.: arygnoc byl rychlejsi :))
Jak se to naucit za kratkou dobu? Nijak. Programujte, programujte, programujte.
Nejdrive se poradne naucte HTML (resp. XHTML – jsou temer totozne, ale XHTML je striktnejsi v dodrzovani tagu; naucite-li se HTML, preucit se na XHTML neni problem – v praxi to vicemene znamena, ze vsechno musite uzavrit a dodrzovat uzavirani tagu v poradi, v jakem je pisete. Treba html dovoluje <u><b><i>AHOJ</u></i></b>, zatimco v XHTML to musi byt <u><b><i>AHOJ</i></b></u>). Pak k tomu pridejte CSS. Udelejte treba 30 stranek. Nemusi byt vzhledove vubec dokonale, ale udelejte kazde jiny desing. Ja zvladnu udelat rekneme 2 trosku slozitejsi vzhledy denne; aby to trosku vypadalo, vetsinou mi to trva tak 2–3 dny, nez udelam vzhled. Proste u pocitace sedte treba 6 hodin denne a jen a pouze zkousejte. Jakmile udelate 10 stranek vzhledu sam temer bez pomoci webu (i ja si obcas s CSSkem vypomaham na webu, nepamatuji si napriklad vsechny druhy odrazek), pak prejdete dale – naucte se delat javascript.
0 Nominace Nahlásit |
http://jakpsatweb.cz
Doplňuji:
chuds:
javascriptu bych se při tvorbě stránek vyhl, spíš bych volil php
scripty.
javascript je bohužel dost sprofanovaný, dají se ním nastartovat různé
„podstrčené“ prográmky (scripty) – proto ho dost uživatelů (opět)
začíná vypínat.
Na svých stránkách jsem ho také používal, dnes ho už mám nahrazen výhradně php scripty se stejným efektem.
a php nelze zakázat (neběží u klienta, jako javascript, nýbrž na servru (ten ho musí ovšem podporovat)).
Upravil/a: arygnoc
3Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole, chudst, Hlada
před 4838 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
když sem začínala, tak sem se to učila taky podle webu, ale nebylo to zrovna nejlepší.
já doporučuji knížku: Martin Domes – Tvorba WWW stránek pro úplné začátečníky
0
před 4831 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1481 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |