Sám o sobě je to skvělý film. Ale opravdu se Mozart až do smrti chovat jako malé dítě ? + ten jeho smích. A proč film líčí Salieriho jako věčně svobodného muže – když byl ženatý a měl 8 dětí ?? Chci říct že film nemá důvěryhodnost.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? petra15 před 3904 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Šmarjááá…
Formanův Amadeus je ´umělecké´ dílo, ne dokument.
Pokud chceš fakta,přečti si Mozartův životopis (aspoň na Wiki).
😉
0 Nominace Nahlásit |
Tato naivni otazka mne skutecne dojala. Tos trefil do cerneho. Takto jsem jeste pokud vim, zadnou odpoved nezacala.....Je ti jasne, ze mluvis o Milosi Formanovi? Je ti jasne, ze on je jednim z nejvetsich svetovych reziseru ? K te duveryhodnosti : genialni Forman nam genialne ukazal Mozartovu genialitu…Smrt mladeho Mozarta neni dodnes objasnena a tak je to opravdu mozne, ze to tak bylo, a na to bych se spolehla(vzala jed-to ne-ten dostal Mozart…). Salieri byl jednoduse zarlivy, co na tom ma byt divneho, kdyz musel(„chudak“)zazit zblizka „genialitu“–uz napr. to hrani pres zada…(a to vim, o cem mluvim). Mela-li bych nekdy moznost se setkat s nejakou historickou osobnosti, pak by to byl mimo boha a c. 1 L.v.B., c. 2 : Mozart. Chovani genialnich lidi nam muze pripadat jako detinske, i jejich ostatni zivot jako znacne excentricky…Prikladu by bylo dost : Salvator Dali , rikal prece sam, ze ho od blaznu rozlisuje jen to, ze neni blazen. Jsem rada, ze se ti ten film libil…
0 Nominace Nahlásit |
Posuzuj tento film, podle umělecké hodnoty, podmínek vzniku – Dělal to Forman, který musel odtud odejít, aby dokázal zde vládnoucí garnituře, že tady dokáže natočit fim, za který získá několik Oskarů. To není dokument, ale film . Film s velkým F. Myslím, že bych se musel opakovat s jinými , kteří na tento dotaz odpovídali.
0
před 3901 dny
|
0 Nominace Nahlásit |