Co by měl takový ateliér pro fotografa obshaovat?
Kde se dá sehnat takové to bílé pozadí? Stačí něco jiného –
levnějšího?
Osvětlení – kde sehnat trvalá světla?
Zajímavá 0 před 3953 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bílé pozadí – jsou kladeny nároky na homogenní vzhled, tj. žádný vzhled tkaniny apod., aby se nemačkalo, nešpinilo, dalo dobře čistit. Prostěradlo pro množinu účelů stačí, ale je s ním moc práce, rychleji se ničí apod.
Světla jsou rúzná, trvalá jsou slabší (kvůli spotřebě) nežli záblesková, také se výrazně hřejí, s výjimkou superdrahých LED. Zapátrej na internetu, najdeš jistě mnohé eshopy.
Tak standardní ateliér obsahuje zařízení pro práci se světlem: světla záblesková, trvalá, difuzéry, odrazné desky, lightboxy, různé filtry, stojany na to všechno apod., potom se hodí různá pozadí, rekvizity. Vhodný fotoaparát a vhodné objektivy. Nicméně fantazii se meze nekladou, každý pracuje s tím, co potřebuje. Kdo fotí akty, nepotřebuje nafukovací balonek pro děti.
Taková věc se těžko zařizuje naráz, já osobně jsem svou krátkou kariéru fotografa řešil tak, že co bylo potřeba, honem jsem nakoupil.
1Kdo udělil odpovědi palec? MonkeyKing
před 3953 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vše se dá koupit přes prodejny s foto zařízením , nebo přes net. Pokud chceš mít atelier trochu na úrovni, tak musíš mít i profesionální vybavení. Fotit před prostěradlem v atelieru nejde.
0
před 3953 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jako bílé pozadí pro fotografování menších předmětů jsem používala obyčejnou papírovou tapetu za pár korun. Ze zadní strany je pěkně bílá a matná, jako nouzové řešení se dá použít.
0
před 3953 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Obecně se nedá říct konkrétní technika, každý styl focení vyžaduje něco jiného. Každopádně základem jsou většinou 2 nebo 3 záblesková světla + softboxy. Nejvyužívanejší „nekonečné“ fotopozadí je asi papírové, ale poměrně dobře se dá fotit i na levnější látkové alternativy např. polypropylen. Pokud s atelierem začínáte, je dobré se poradit osobně a vybrat si techniku na míru Vašim potřebám (můžete to zkusit třeba u nás v FSTUDIO.CZ)
odkaz na levnou variantu pozadí:
http://www.vybaveni-foto-atelieru.cz/www-studiovevybaveni-cz/eshop/4-1-FOTO-POZADI-A-PRISLUSENSTVI/14-3-POLYPROPYLEN-2-72x5m/5/30-POLYPROPYLEN-2-7x5m-BILA
Zdroj: http://www.vybaveni-foto-atelieru.cz/
0
před 3497 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek