Vyplatí se učit Python i HTML. Obě platformy se často nasazují společně.
0 Nominace Nahlásit |
Srovnáváš nesrovnatelné. Ty jazyky nejsou určeny je stejnému účelu a často se vyplatí umět oba dva.
HTML je jen značkovací jazyk popisující semantiku dokumentu.
PYTHON je plnohodnotný programovací jazyk, ve kterém můžeš tvořit multiplatformní interpretované skripty, kompilované aplikace a to včetně případného grafického uživatelského rozhraní.
Obojí je každopádně velmi hojně používáno v praxi takže znalost obojího má smysl. Samy o sobě ale rozhodně nestačí. Pokud například umíš HTML ale už neumíš CSS nebo JAVASCRIPT, tak je to ti jako front-endovému webovému vývojáři naprosto k ničemu, HTML je jen jedním z mnoha nutných jazyků které k ovládnutí frontendového vývoje potřebuješ 🙂
Upravil/a: anonym
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1945 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejdřív si ujasni, co to je (a k ČEMU), abys nemusel psát takový dotaz. Jinak obecně zaměstnavatelé raději preferují HTML (ve smyslu, že „konečně někdo ve firmě se jim bude starat o webové stránky“), ale OPRAVDU dobrý programátor (třeba v Pythonu) prozměnu zase může v nějaké softwarové společnosti brát lepší peníze. Znovu opakuji – platí to OBECNĚ, realita je případ od případu.
0
před 1945 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Oboje. každé je k něčemu jinému. Je vidět, že jsi naprostý laik co se týká počítačů (tj. BFU) – jinak by ses takhle neptal.
0
před 1945 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
každopádně pokud k jednomu nebo druhému budeš mít nějaké dotazy klidně se ptej tady 🙂 alespoň tu v těch dotazech nebude panovat taková příšerná míra obecnosti a bezúčelnosti 🙂
navíc frontendový vývoj se už před lety posunul od základních HTML/CSS/JS směrem k preprocesovaným ANGULAR/SCSS/TYPESCRIPT například takže i toto je vhodné zohlednit
HTML/CSS/JS+JQUERY to už je dnes stará škola. Nestačí to. REACT nebo ANGULAR nebo VUE, na to se zameř spíš. Bez toho se pokročilejší web aplikace už dnes dělají hodně blbě a neefektivně.
HTML je pak u výše zmíněných tří frameworků jen malou podmnožinou robusní šablonovací vrstvy.
Mno já nevím, sám jsem stará škola, ale nějak si nedovedu představit, že znalost HTML a CSS „je zastaralá podmnožina“. ;)
Můžeš mi ukázat nějaký web, který je vytvořen BEZ tagů HTML a CSS? ;) :)
Spíš bych to přirovnal k podobnému přechodu, jako když se přešlo z přímého vkládání na CSS, tedy ulehčení a zefektivnění jen s tím rozdílem, že jde o luxusnější scriptování. Tím však HTML nezaniklo, pořád je to ZÁKLAD. Ostatně takových prorctví o „konci přežilého HTML“ v souvislosti např. s xhtml, flashem nebo s xls jsem už četl – a KDE jsou vlci? ;) :)
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |