Chtěl jsem se zeptat, máme za úkol přečíst od W. „Romeo a Julie“ a pak dalších 20 knížek musíme mít přečteno k maturitě. Problém je, že já když čtu, tak si to nepomatuji, nikdy jsem nečetl knížku sám od sebe. Není nějaká stránka, kde je vše vypsané, o čem ta knížka je, že bych se to naučil nazpaměť?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, marci1 před 2939 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jendo, nehledejte obsahy knih, ale začněte je číst.
Brzy se začtete a získáte koníčka na celý život.
Zkuste to – zrovna ten Romeo a Julie je pěkný začátek.
Přečtěte si knížku, potom se podívejte na některé
filmové zpracování a to by bylo, abyste si ji nezapamatoval…
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě můžeš najít na internetu zpracované obsahy knih a nějak to ošulit. Každý má jiné nadání. Pro mne by bylo 20 knih zásoba sotva na měsíc a obsah bych si pamatoval. Ale zase bych neudělal třeba výmyk na hrazdě…
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion, Jan12345
před 2939 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
…musíš vnímat, to co čteš, pak ti garantuju, že si obsah knížky budeš pamatovat do smrti, na rozdíl od toho, když se obsah našrotíš…
0 Nominace Nahlásit |
Pokud nejsi zvyklý číst knihy, tak si obsah nepamatuješ. Bohužel lidé
dnes málo čtou knihy. Čtení na internetu a mobilu způsobuje, že si text
nepamatujeme.
Miloš Čermák v jednom ze svých komentářů tvrdí – člověk na
internetu čte, ale nic si nepamatuje. 🙂
Prostě musíš začít číst. 🙂
Upravil/a: marci1
0 Nominace Nahlásit |
Naučit se je číst se zájmem. Měl bys pochopit, že škola ti nedává nějaký papír proto, že jsi udělal nějakou zkoušku a řekl jim, co je v nějakých knihách. Ale škola by tě měla připravit odborně, technicky a také po kulturní stránce, takže ty knihy, které si máš přečíst, ti určitě neuškodí. Naopak můžeš se dozvědět zajímavé věci a prožít při četbě nejedno dobrodružství spolu s aktéry díla. Mačkat knoflíky se naučí i opice, ale naučit se poznávat krásu literatury podle několika písmen abecedy , dokáže jen člověk. Ale musí ho to bavit.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud tě čtení nebaví, vykašli se na to. Podívej se na film, nebo si to nech od nějakého šprta převyprávět…
0
před 2939 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
navíc smyslem a obsahem beletrie není pouze zjistit „kdo s kým a jak to dopadlo“. To ostatně není ani smyslem filmu, kdyby tomu tak bylo, jistě by vyšlo levněji prostě vydávat jen krátké obsahy.
0
před 2939 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přiznám se, že jsem to měl stejně. Někde jsem si obsah sehnal. Je to
o tom, že tyhle knihy tě nezajímají.
Najdi si knihy, které tě zaujmou, klidně přes čtečku. Pak už je to jen o
„tréninku“. Jak ve všech ostatních oborech, čím víc to člověk
dělá, tím je v tom lepší. Když se „vrhneš“ na knihy, které tě
baví, získáš „dovednost“ vnímat obsah. Pak se do knih, které tě baví
může občas přibalit i nějaká ta povinná. Možná zjistíš, že to není
úplně tvoje gusto, ale můžou se i líbit. Držím palce.
Knihy nejsou jen povinná literatura a je to úžasný svět, věřím že i ty
si vybereš takové od kterých se nebudeš moci utrhnout. :)
0
před 2938 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi jsem se ptal na tohle:
http://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=784377
0
před 2938 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslíš tuhle knížku https://www.ellamax.cz/kde-je-kralicek-max-pohlad-a-najdi/? Tak tu jsem kupovala pro dceru 3,5 roku a ideální.
Ahoj, my jsme malýmu tu knížku https://www.ellamax.cz/kde-je-kralicek-max-pohlad-a-najdi/ koupili. Já jsem tu knížku neznala, ale maminky ji na nejrůznějších forech hodně doporučují, tak jsem ji koupila. A jsem ráda. Je to moc milá knížka. Na přebalu je semišový králíček a v knížce se objevuje na každé dvojstraně a malej ho hledá pohmatem. Výborný nápad a malýmu se knížka moc líbí :)
Drap | 1481 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |