chci se zeptat, dal jse broskve do sudu a chci s nich vypalit slivku, otazka
zni jak dlouho musi broskve kvasit, aby kvas nezoctovatel?
nebo muzu kvas mit v beckach nezalezi na delce kvaseni aniz by se mu
neco stalo?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5447 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
proč to přepisovat,když tady je to vše pohromadě:
Zdroj: http://www.slivovice.kvalitne.cz/
0 Nominace Nahlásit |
jen tak na okraj, slivovice je přece pálenka ze slív (švestek), už jsem se setkal s tím, že někdo nazýval pálenku z jablek (kalvados) jako slivovici, ale proč?
0
před 5447 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud není pozdě, ocet z broskví, tedy začalo octové kvašení, tak rychle vypálit. není to žádná vzácná pochoutka, spíše rarita v sortimentu kořalek.
0
před 5447 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvas by mněl být uzavřen kvasnou zátkou .Stačí do víka nádoby přidat hadičku a potopit jí do lahve od okurek do poloviny naplněné vodou.Zabraňuje to aby vám tam mouchy zanesly octové kvašení.Hotové je to podle teploty kde to máte naložené a až přestane utíkat kysličník uhličitý. Pozor je těžší než vzduch a drží se u zemně. Už se stalo že se vinař ve sklípku který se naplnil plynem udusil.Z broskví bude broskvovice.Slivovice se vám nepovede na to musí být švestky.