v každém případě tam musíš vlézt obalit to molitanem nebo nějakými hadrami a pak mít při ruce např fén a fénovat to až ti to rozmrzne.
0 Nominace Nahlásit |
Stejnou cestou, kterou si našel mráz, je nutné přistoupit k vodovodnímu potrubí se zdrojem tepla a nejlépe pak i izolace.
Fén, teplomet, autogén…, podle materiálu, ze kterého jsou vodovodní trubky vyrobeny.
0
před 5434 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V první řadě pevně doufat, že zmrzlá voda nepotrhá trubky.
Pokuste se objekt, v kterém potrubí je, pomalu a postupně ohřát. Pokud je to možné, příště před situací, ve které by trubky potenciálně mohly zamrznout vypněte přívod vody a veškerou zbylou vodu z potrubí vypusťte.
0
před 5434 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsou vodovodní trubky železné, zkus použít horkovzdušnou pistoli. Jinak to, co radili kolegové.
0
před 5433 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
zdravím,jsem zde poprvé.proto si dovolím pouze opatrně upřesnit odpověď na otázku „zamrzlého potrubí“,myslím,že bylo řečeno skoro vše až na to,že je nutné nejprve vytvořit prostor pro expandující led a to tím,že potrubí např.rozpojíme nebo vyšroubujeme koncovou armaturu apod.nedojde k následnému poškození rozvodu nebo bude minimalizováno
Zdroj: vlastní zkušenosti
0
před 5422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Také je možné pokud je potrubí kovové ho rozmrazit pomocí el proudu.
0
před 5402 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud musíte řešit zamrzlé potrubí či čerpadlo, bojler, i když má nebo nemá izolaci je dobré využít systém elektrických topných kabelů – např. PPC, které předchází jejich zamrznutí.
Topný kabel PPC má zabudovaný termostat, který spíná při poklesu teploty pod +3°C, je vhodný na kovová i plastová potrubí. Jeho instalace je rychlá – připevněním samolepící páskou. Topný kabel je připraven k připojení do zásuvky.
V případě potřeby lze navrhnout speciální topný kabel z řady samoregulačních topných kabelů SR. Kombinací izolace a topného kabelu zajistíte fungování systému, i když zrovna nejste v objektu.
V těhle mrazech mi nepomohla ani izolace. Osvědčil se mi elektrický topný kabel PPC, který má termostat a je připravený pro zapojení rovnou do zásuvky. Naštěstí jsem ho sehnal včas. Dokonce jsem dostal nejen kabel, ale i informaci jak ho připevnit.
Jsou topné kabely s termočidlem které spíná při nástupu mrazu.Dál je možné přidat tepelnou izolaci, V prostoru zatopit. Nepoužívat otevřený oheň,Nebezpečí požáru. Jsou k mání rozmrazovací transformátory na železné potrubí ve vodárně by možná se dalo půjčit