Dobrý den, mám v plánu objednat mezinárodní balík od zahraničního prodejce. Prodejce chce v případě ČR peníze předem na účet a za dopravu si účtuje 4,5€. Napsal mi, že je potřeba poslat peníze v EUR na BÚ. Jak mám peníze poslat? Stačí poslat danou částku v CZK a příjemci se v bance peníze „převedou“ na EUR? Nemám žádné zkušenosti s mezinárodními platbami. Děkuji, krásný zbytek dne.
Zajímavá 0 před 2872 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Musíš mít nejlépe účet, který povoluje platby v rámci EU, do celého
světa jsem si musel v bance požádat, nic jsem neplatil, ale žádat jsem
musel. Potom platbu provedeš přímo v éčkách.
Pokud účet nemáš, bude to dražší, zaplatíš v korunách dle sazebníku
pošty či banky, která má svůj kurz koruny vůči éčkám.
1Kdo udělil odpovědi palec? Bednaricek
před 2872 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro platbu do eurozony máš v podstatě dvě možnosti (ty rozumné).
2)Docela univerzální možnost je použít TransferWise. To je společnost, která má pobočky a běžné účty v mnoha státech a sama provede transfer v rámci své firmy. Prostě v Česku zaplatíš na její účet (tuším ho mají u RB) a v zahraničí pošlou požadovanou částku na příslušný účet. Dokonce si můžeš zvolit na které straně je přesná částka – zda příjemce má dostat přesný obnos (a ty zaplatíš podle aktuálního kurzu) nebo zda ty posíláš přesný obnos a příjemce to dostane aktuálně přepočtené. Služba sice není zadarmo, ale poplatek je velice rozumný v řádu desetikorun. Já platil cca 2500 do Polska a stále mne to asi 45 korun.
Pokud použiješ můj link, měl bys mít první převod zdarma.
https://transferwise.com/u/jirk
1Kdo udělil odpovědi palec? Bednaricek
před 2872 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek