Podle datového toku. Ten může být velmi rozdílný, dokonce proměnlivý podle aktuálního stavu linek.
0 Nominace Nahlásit |
Mám internetovou TV a změřenou rychlost internetu obvykle 20 – 40 Mb/s, která bohatě stačí i na sledování HD vysílání. Někdy rychlost poklesne i na 10 Mb/s a furt to šlape.
0 Nominace Nahlásit |
Podle routeru se dá zjistit, kolik dat třeba protočíte za měsíc. Každopádně já osobně sleduji výhradně přes PC a internet. Můžu se dívat na co chci a kdy chci. Každopádně když vypadne internet, tak pak se mohu spolehnout jen na přenosný HDD
0 Nominace Nahlásit |
Priblizně stejně nebo spíš menší ve prospěch streamování. Protoze jediný rozdíl ve stahování a streamování audiovizuálního záznamu je v tom že při streamování se stažena data okamžitě předávají přehrávači a zobrazují. Jinak se ale používají obvykle stejně vyspělé kodeky (u videa typicky h.264 nebo h.265). Datový tok je pak převážně dán rozlišením a právě výše popsaným kodekem a jeho efektivitou – novější kodeky jako h.265 nebo av-1 jsou efektivnější než nějaký zastaralý mpeg2 z DVD kotouče nebo DivX/Xvid a televizní stanice se snaží velmi šetřit datovou náročnost takže zpravidla používají tu aktuálně nejvyspělejší kodeky, často novější než jaké používají piráti kteří se kvůli kompatibilitě obvykle drží o jeden krok zpět)
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Internet televize je něco, co doma máme už asi rok a nedělala jsem teda žádné měření, ale nepřijde mi, že by to bralo až tak moc dat. Máme ji od https://www.nej.cz/net-tv/ Je ale pravda, že máme doma celkem rychlé připojení, takže i kdyby to bralo hodně dat, tak to asi moc nepoznáme.
Takže orientační kontrolou spotřeby dat v tbl zjistil, že cca 10–15 min sledování TV ho přišlo na cca 200 Mb.
Známý se chtěl dívat na chatě na nějaké sportovní přenosy a má jen mobilní internet v tabletu. Tak chce vědět, jak moc to bude náročné na spotřebu dat.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |