Věří papež v boha? Nebo je to jen jeho zaměstnání…?
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, Andělé, johana 56, fcoop, zjentek, michalds před 2683 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Obraťte otázku – Jak je možné že … nevěří v boha? Je to jejich soukromá věc. Každý má své důvodu, proč to tak je a co mu vyhovuje.
Odpověď vám může poskytnout, pokud bude chtít, jen konkrétní osoba.
Přečtěte si slova Jiřího Grygara Proč věřím v Boha?
http://www.vira.cz/Texty/Knihovna/Proc-verim-v-Boha.html
"Vztah k Bohu je pro věřícího křesťana důvěrně osobní záležitostí, o níž se většinou ostýchá vyjadřovat veřejně; ne snad proto, že by se obával perzekuce či posměchu jako v dobách bojovně ateistické totalitní společnosti, ale z toho důvodu, že si je dobře vědom, jak nesnadné je popsat stav vlastního nitra běžným lidským jazykem a jak nesdělitelné jsou osobní prožitky, střádající se během vlastního života – života nezaměnitelného a jedinečného v celých dějinách vesmíru. atd.
Věřící vědec je možná v jisté výhodě…„
–
Papež je zástupce boha na zemi, myslím si, že určitě v boha věří.
Ale tvrdí: " Bůh není kouzelník, evoluce i velký třesk jsou
reálné“
„Velký třesk, který dnes považujeme za počátek světa, není v rozporu se zásahem božského tvůrce, ale spíše jej vyžaduje,“ prohlásil podle listu The Independent papež“ atd. .
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Einstein: „Nejsem ateista. A myslím, že se nemůžu označit za panteistu.. Je to otázka, jež je příliš široká pro naši omezenou mysl. Jsme jako malé dítě, vcházející do obrovské knihovny, přeplněné knihami v nejrůznějších řečech. Dítě ví, že někdo musel ty knihy napsat, ale neví, jak je napsal. Nerozumí řečem, ve kterých jsou knihy napsané. Matně tuší jakýsi nadpřirozený pořádek v tom, jak jsou knihy uspořádané, ale nic o něm neví. Takové je podle mě postavení i toho nejinteligentnějšího člověka vůči Bohu“.
0 Nominace Nahlásit |
Víru může nalézt kdokoliv bez výjimky. Kdo ji našel,ví proč.
Věda není s vírou v rozporu, jen dává odpovědi na jiné otázky. Může
pomoci s hledáním, ale nemůže na otázku Boha dát konkrétní
odpovědi.
„Přírodní vědy nejsou jedinou cestou k pravdě. Věda umí
odpovědět, jak se něco děje, ale nikoli proč, za jakým účelem, se to
děje.“
John Lennox, profesor matematiky z Oxfordu. (věřící)
Současného papeže mám velmi ráda, svou práci dělá přirozeně a
srdcem. Doteď by mě nenapadlo se samu sebe zeptat, zda skutečně věří
v Boha. Takovou otázku si věřící nepoloží.
Víru sice nelze slovy vyjádřit, jak už Annas hezky napsala, ale žádná
faleš a přetvářka ji nikdy nezastíní.
Láska se neschová, je vždy vidět.
🙂
0 Nominace Nahlásit |
Otázkou je, co nebo koho za boha považují!
Já také v něco věřím, ale určitě ne v to, co nám vnucuje církev.
0 Nominace Nahlásit |
Protože si každej může věřit, v co chce.
A protože jsou příliš inteligentní na to, aby si mysleli, že se to tady
všechno udělalo „tak nějak samo od sebe“ a „náhodou“.
0 Nominace Nahlásit |
To se navzájem nevylučuje, prostě zkoumají to, co vytvořil Bůh. Teprve když se vše objasní tak, že Bůh se stane nadbytečným, přestanou věřit. K tomu ale asi nikdy nedojde. Nemáme prostředky, abychom objasnili vznik Vesmíru. O papeži a církvi si myslím, že sice je postavena na víře v Boha, ale zároveň si z toho udělali „zaměstnání“ – prostředek k ovládání mas a mocenské zájmy.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
No podle toho, jak se chovají, jde spíše o nevíru nebo neúctu k Bohu. Ježíš by jim řekl asi tohle: „Ty, který vyučuješ druhé, sám sebe nevyučuješ?“ Všechno, co se dnes děje, je díky tomu, že lidé nenásledují Ježíšovo učení a žijí bezbožně (ateisticky). A ano, může za to falešné náboženství, které se prohlašuje za svaté, ale v Písmu se taky píše, že skutky mluví hlasitěji než slova. Takže otázka je, v jakého Boha oni vlastně věří. A taky jak… i démoni věří a třesou se strachy. Naproti tomu zbožná oddanost jedinému a pravému Bohu Jehovovi vede k požehnání v systému nynějším i budoucím. 😉
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
… a kdo ti to nakecal? máš nějaké důkazy? všichni určitě NE! … a tom papeži si nejsem jistej …
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2683 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Posuzováno vědecky- jejich víra musí být pouhým gestem. Takto se jejich úroveň snáze řadí ve společnosti. Proč? To by museli posoudit vědci.
0 Nominace Nahlásit |
Na historii víry a víře v boha samotné je krásně vidět, jak je lidské plémě přizpůsobivé a nesmrtelné v myšlení :) Vždy se (pravda že s určitým zpožděním) přizpůsobí aktuálnímu vědeckému poznání, vytvoří se způsob (formulaci/e) jak nepopírat nepopiratelná fakta, ale jak je zařadit do víry a vysvětlit věřícím a jede se dál :D
Domnívám se, že víra v boha lidem usnaňuje výklad jevů a okolního světa. Někdo věří i přesto, že je vědec a ví, že bůh existovat nemůže. Je to prostě jeho vědomé, či podvědomé rozhodnutí, že se mu tak bude žít lépe a snadněji.
Víra je do určité míry i dědičná, ale ne přímo víra v boha, jen sklony víře. Pokud někdo se sklony k silnější víře je vychováván v ateistické rodině, nikdy nebude věřit v boha a naopak, když vyrostě ve věřící rodině, bude věřit v boha.
Upravil/a: still
0 Nominace Nahlásit |
Osobně si myslím, že je to opravdu soukromá věc. Věda, to je věc čistě logická, racionální, otázka důkazů a jejich vyvracení. Naproti tomu víra se pohybuje spíš na úrovni emocí. Navíc víra v cokoliv bývá často (nebo možná vždy?) ovlivněna výchovou. To, co mi bylo vštípeno doma, tomu věřím, pokud se nepřesvědčím o opaku. V tomhle ohledu se mi líbí to, co napsal Dan Brown tuším v Šifře Mistra Leonarda (nebo to bylo v Andělech a démonech?) – je to něco ve smyslu – Víra je dar – a toho mi nebylo dopřáno.
I ve světě vědy je možné najít protichůdné příklady – třeba pan doktor Grygar prohlásil, že po zkušenostech z fyziky v Boha věří. Naproti tomu pan Stephen Hawking říká něco ve smyslu, že v jeho pojetí vesmíru pro boží zásah není ani čas ani prostor.
Protože papež se volí ze sboru kardinálů, je podle mě velice pravděpodobné, že v Boha věří – jinak by jeho „práce“ a vlastně celý život mohly být značně pokrytecké. Ale zase je to (stejně jako u kteréhokoliv jiného člověka) jeho osobní věc. Ostatně snad každý člověk v něco věří – v Boha, velký třesk, lidské svědomí – možná to všechno jsou různá jména pro stejný „princip“?
0
před 2676 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Každý v něco věří, nevěřící nejsou. I ateista věří, věří v to, že nic jako Bůh není,
0
před 2676 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jasná odpověď je z okruhu vědců kvantové fyziky, kteří nedávno prohlásili veřejně, že zjistili na základě výzkumů existenci Boha.
0
před 2676 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proč by ne…Každý z nás něčemu a v něco věří…Bez víry žít přeci nejde.Většina našeho života se skládá z ničeho jiného než li je víra.Lidé věří všelijakým hloupostem,mnozí dnes věří, že věřit můžeme jenom tomu, co vidíme a na co si můžeme sáhnout,ale jen velice málo z toho, čemu věříme, můžeme ohmatat nebo vidět. Hmat,zrak, i jiné smysly nás můžou klamat. Neuvědomujeme si,že víra je silnější než naše smysly.
0
před 2675 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Papež samozřejmě v Boha věří. Ví, že je i satan a že existuje
dlouhodobý spor mezi nimi. Papež žádný zástupce Boha na zemi není, jenom
se tak nazývá. Podle Bible je JEDINÝM prostředníkem mezi Bohem a člověkem
Ježíš Kristus: „Ježíš mu řekl: Já jsem ta cesta, pravda a život.
Nikdo nepřijde k Otci, než skrze mne“. To co dělá papež, je přesná
definice rouhání, kdy se člověk vyvyšuje na pozici Boha. Překrucování
Božího slova (zákona), odpouštění hříchů, odpustky atd. Darwinova
teorie je taky v přímém rozporu se stvořením světa podle knihy Genesis
v Bibli.
A vědci, jsou samozřejmě věřící i nevěřící a docházejí
k závěru, že Darwinova teorie má trhliny ( v podstatě už je pohřbena a
nechápu, proč se o ní na školách stále učí) a že za stvořením země
i vesmíru stojí nadpřirozená bytost, nebo taky inteligentní design.
Doporučuji knihu od Lee Strobela Kauza Stvořitel. Jsou tam rozhovory s vědci
různého zaměření, kde toto vše vysvětlují.
Přeji pěkný den, Martin
0
před 2675 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |