Člověk chrápe, když nedýchá nosem, ale ústy a leží na zádech. Pokud leží na boku, na břiše a má zavřená ústa, tak dýchá nosem a nemůže chrápat. Bohužel se člověk neslyší, ale okolí ho slyší. Ležel jsem na boku, zavřená ústa, ale přesto mi má žena z polospánu říkala, že chrápu. Je to možné nebo se jí něco zdálo. Je nějaká spací poloha, kdy je chrápaní vyloučeno? Děkuji.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 2 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
I když je pravda, že chrápání je častější u lidí, kteří spí na zádech, nevylučuje to možnost chrápání v jiných polohách. Schopnost dýchat nosem nebo ústy také nemusí nutně eliminovat chrápání. To, zda člověk chrápe nebo ne, závisí zejména na stavu jeho dýchacích cest.
Chrání je zvuk, který vzniká, když je tok vzduchu při dýchání při spánku omezen. To může být způsobeno problémy jako je přebytečný tkáň v krku, uvolnění krčních svalů, zánětem nosních dutin, zakřivením nosní přepážky, nebo nadváha.
Pokud tedy ležíte na boku a máte zavřená ústa, ale stále chrápete, může to znamenat, že máte některý z výše uvedených problémů, který by měl být řešen.
Pokud se chrápání stane obtěžujícím, nebo pokud je spojeno s jinými problémy, jako je únava během dne, nepravidelné dýchání během spánku, nebo časté probouzení během noci, měli byste se obrátit na lékaře. Existují různé léčebné možnosti, včetně úprav životního stylu, přístrojů pro léčbu chrápání, nebo chirurgických zákroků.
0
před 2 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Člověk chrápe, když nedýchá nosem, ale ústy a leží na zádech.“
A to má být jediné možnost, jediný způsob/poloha vhodné pro chrápání?
Tak si zavři ústa a zkus si cvičně zachrápat nosem, zejména při nádechu. Poloha libovolná, třeba si udělej stójku. Už se slyšíš? Ano, tak až tak snadné to je!
0
před 2 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevím. Prý ve spánku někdy dokážu POŘÁDNĚ chrápat. 🙂 Jenže to sám NESLYŠÍM, bo spím. Celkem by mne zajímalo, JAK jsi spal, když jsi SLYŠEL ženu mluvit z polospánku? 😮 Já ve spánku neslyším NIC (přinejmenším na vědomé úrovni), dokud mne něco neprobudí. A když jsem vzhůru, tak prozměnu nechrápu. Divné, že? 😉 😉
0
před 1 dnem
|
0 Nominace Nahlásit |
Kdyby na chrápání stačilo si lehnout na bok, tak nikdo nikdy nechrápe a všude je klid a mír … 😉
Drap | 3410 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2008 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1340 | |
zjentek | 1208 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 969 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |