Máme pračku oficiálně na 6kg prádla. Měl jsem k vyprání připravenu
tašku s ponožkama a kalhotama – bavlna. Nedalo mi to a zkusil jsem to
zvážit – personální elektronická váha ukázala 4,2kg. Je mi jasné, že
to nemusí být přesné, nicméně ověřil jsem se 4 pytlíky mouky a
cukru – ukázala 3.8.
Ty 4,2kg prádla jsem nedokázal narvat do bubnu. Resp. asi bych to i dokázal,
ale to prádlo by zůstalo napěchované v bubnu jako bábovička bez šance na
nějaké rozumné vyprání. Jak to tedy je s těmi kilogramy? Už se vám
někomu prokazatelně podařilo vyprat to, co pračka slibovala?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1081 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ta udávaná kapacita v kg je zavádějící a reklamní pojem. Mnohem důležitější je, jak moc je pračka zaplněna. Je rozdíl mezi lehkou a objemnou tkaninou, jejichž 6 kg tam ani nenarveš a nějakou těžkou tkaninou. Osobně pračku plním na 2/3 až 3/4 objemu. Další slabinou dnešních praček je, že nedokonale máchají. Jen si zkus to „vymáchané“ prádlo vymáchat ještě v umyvadle a zhrozíš se, kolik tam toho ještě zbylo. Proto v pračce máchám 2×.
0 Nominace Nahlásit |
Neřídím se váhou suchého prádla. Pokud nacpu buben (přední plnění) a vložím bez problému pěst k horní straně, jsem přesvědčena, že prádlo bude vyprané.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka je jak to vůbec výrobci myslí. 6Kg suchého nebo už nasáklého vodou.
0
před 894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kepler: zrovna ta bavlna a zvlášť kalhoty patří k těm hutnějším. Je mi jasné, že nadýchaných svetříků tam tolik rozhodně nenacpu. (a u programu třeba pro syntetiku je i v návodu napsaná poloviční kapacita). Ale zrovna u bavlny (kde si i podle návodu výrobce docela věří) bych nečekal, že tam nastrkám sotva polovinu.
Viktorie: Já prádlo obvykle také nevážím Jen jsem si chtěl zkusit, jak by asi měla vypadat podle výrobce správně naplněná pračka 😉 Dosavadní závěr je, že bez hydraulického lisu tu pračku nenaplním.