Na jednom notebooku si mohu přehrávat filmy, hudbu, na tom novém zatím nevím, co umí, protože jsem tam ještě nic nezkoušel. Hodlám připojit k tomu USB 750 GB, kde mám velkou nabídku filmů. Mohu si stáhnout z internetu nabídku na přehrávač, ale já bych mohl zkopírovat ten přehrávač z toho starého počítače a nainstalovat jej do nového. Ale co konkrétně přenést, a kam jít v souborech? Stačí kliknout na ikonu na obrazovce? Nebo mi počítač přímo oznámí, který přehrávač mi bude moci přehrávat dané soubory? Nebo se to dá nějak poznat, který přehrávač je v danou dobu v akci, tak by stačilo jej instalovat na ten můj nový notebook. Snad jsem to popsal přesně a doufám, že mi jednak někdo poradí, ale hlavně, že se mi podaří dosáhnout mého záměru. Ještě uvedu, co mi počítač umožňuje a co mám. Soubory mp4, někdy avi, jinak mám konvertor do mp4. Hudba mp3, wav, vma. Přehrávače mám mp4 player (modrý čtverec s bílým trojúhelníkem), Winamp – oranžový blesk na bílém podkladě a vlc 3.0.7.1 – vypadá jako dopravní kužel. Takže jsem zadal vše a děkuji za radu.
Zajímavá 0 před 1883 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že nejjednodušší by bylo nainstalovat si přehrávač do nového noťasu. Vřele doporučuji tento: https://mujsoubor.cz/multimedialni-prehravace/vlc-media-player a zvolit si jej jako výchozí. Umí všechny možné formáty videa i hudby. Pro práci se soubory bych ještě nainstaloval Total Commander.
0 Nominace Nahlásit |
Stáhni si instalačku Tvého oblíbeného přehrávače a standardně ten přehravač nainstaluj. Ty formáty cos vypsal umí všechny běžné systémy pro domácí PC standardně (např. windows má svůj media player). Samozřejmě si ale nainstaluj co Ti vyhovuje. V některých případech budeš muset doinstalovat kodeky, ale lepší přehrávače už si je nesou s sebou.
Kopírování programů v současné době moc nefunguje, je dost pravděpodobné že narazíš. Instalák se postará o to, abys měl pohromadě aplikaci i všechny potřebné knihovny (i s ohledem na typ Tvého počítače a systému) a vše správně zaregistroval v systému (čímž kromě jiného budeš mít zařízeno, že se Tvůj přehravač spustí pokud se pokusíš otevřít soubor s filmem)
0 Nominace Nahlásit |
Stáhni a nainstaluj do PC 2 tu verzi, která jede na PC 1. Pak stačí zkopírovat složku aplikace v Roaming, kde je uloženo nastavení přehrávače a dát ji do PC 2. Někdy je potřeba vyměnit i hlavní složku v Program Files.
0
před 1883 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
souhlas s Kepler, VLC svou úlohu zastane na jakémkoliv OS přehraje cokoliv i s podporou českých titulků samozřejmě.
K doporučení Total Commanderu byl měl ale drobnou výtku, je to shareware, zbytečně se dožaduje platby za licence. Lepší je jít cestou DOUBLE COMMANDER, který vypadá a ovládá se naprosto stejně, ale je zdarma a dostupný pro mnohem širší škálu platforem viz https://sourceforge.net/projects/doublecmd/ .
Přirozeně je i DOUBLE COMMANDER plně lokalizovaný do češtiny.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |