Zajímám se o chladné zbraně a nože několik desítek let.
Jsem přesvědčen o tom,že bez brousku,vody a pruhu kůže,se nůž
klasickým způsobem a hlavně dobře,nabrousit nedá.
Existují různé pomůcky,ale ty ze zásady nepoužívám.
Ocílka se používá k udržování ostří.
A smirek?Proboha ne!
0 Nominace Nahlásit |
Nůž lze nabrousit několika způsoby, ne ale šmirglpapírem! Předně s použitím ocílky, pokud ji nemáte k dispozici, pak se dříve nože brousily o kamenné schody, při troše šikovnosti poslouží třeba i kameninový parapet. Věchny tyto postupy jsou ovšem provizorní, nejlepší je trpělivost a navlhčený kamenný brousek, na závěr pak jemně přetáhnout ocílkou.
0 Nominace Nahlásit |
Smirek jako nouzovka stačí.Ale to už by byl snad lepší šutr.
Kromě jiných možností existuje i profi služba.
Je otázka, co je to za nůž.Tedy – jestli za to stojí.
Obyčejná „kudla“ jde přibrousit o cokoli,co je o trochu tvrdší,než
materiál nože.Fantazii se meze nekladou.
0 Nominace Nahlásit |
Brousit se dá vždy na tvrdším materiálu než je nůž. Zlomky
karburuddových kotoučů, doma používám brousek na kosu v nouzi na
dlaždici
kamenu pokud je kvalitní nůž tak ocílkou.
Když s tím nemáte skušenosti nejlíp použít nožíře