zjentek

Jak najít produkt, který existuje, ale není známo jeho pojmenování, stejně jako i místo prodeje?

Jde o to, že jsem zapomněl jméno piškotů a zapomněl jsem, kde jsem je koupil. Ale umím je popsat.

Vzpomínám si, že jsou skořicové. Ty piškoty mají skořicovou chuť a jsou velmi lahodné. Také velmi příznivě působí na zažívání, pokud s ním jsou problémy. Ale to je pouze osobní dojem. Piškoty píši proto, protože mají tvar klasických piškotů, jen jsou v průměru menší, cca 1,5 centimetru (velikostí připomínají piškoty psí, pokud se s nimi někdo setkal). Na rozdíl od původních dětských piškotů se také trochu liší odstzínem barvy. Zatímco dětský piškot je spíše žlutý, tak tento „můj“ piškot je taky žlutý, ovšem lehce zabarvený dohněda, což nejspíš způsobuje příměs skořice. Vůbec si nevzpomenu, jak vypadala krabička. Jméno, obal a místo prodeje je veliká neznámá, ale piškoty vidím celkem zřetelně. Jsou jemné a nadýchané, jako PŮVODNÍ, originální dětské piškoty, které už neexistují. Piškotky, po kterých zde pátráme, byly také „rozpraskané“ (zde nevím, jak bych popsal)… prostě na oblé (vypoulené) straně piškotu byly prasklinky, záděry a póry, piškot nebyl žádný „monolit“. (; Ty původní dětské byly myslím podobně „deformované“ – už si ale bohužel přesně nevzpomenu. No vše nasvědčuje tomu, že tyhlencty piškotky jsou vyráběny nějakou „kvalitní“ technologií a beztak půjde i o kvalitní recepturu, protože, jak píši, působí příznivě na zažívání a chutnají skutečně lahodně po skořici. Podobnou chuť si pamatuji (mám v ústech) z dětství, ale co tak chutnalo, to už jsem vážně zapomněl…

Můžeme si připomenout základní data při pátrání: produkt má tvar piškotu, ovšem o zhruba polovinu menší (v průměru něco kolem 1,5 cm), tmavší odstín zřejmě způsobený příměsí skořice, chuť skořicová (extra lahodná), povrch popraskaný, vrásčitý, velice jenmé a křehké pečivo, možno rozdrtit dvěma prtsy..

Pomůžete při hledání? Předem uctivě děkuji.

Hufnágl, právě to tady zkouším, ale žádný „strejda“ mně zde ještě nic nenašel, včetně tebe. jinak jsem zkloušel i Google, ale bez výsledku. Dokonce i piškoty skořicové jsem zkoušel, chápeš? Dokonce jsem našel i piškoty, který se dle obrázku nejvíce podobají těm, který hledám >>> https://www.nut­tamix.cz/nutta­mix-bezlepkove-piskoty-300g/?gclid=E­AIaIQobChMIh5j78vPq­6wIVGeN3Ch1NFAb­KEAkYBiABEgJLvvD_BwE

Nevíš třeba ty?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1531 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
annas

Jedna žena píše

„Na střední škole jsem milovala skořicové pečivo zabalené do šneků, kterým se říkalo švýcarky. Byly krásně vláčné a plné skořicové náplně. Dneska už na ně nemohu narazit a když, náplň je hodně ošizená a to těsto taky není nic moc“ atd.

Připravuje je, sama uvádí i recept. .Ale zřejmě to nebude to, co máte na myslí.

http://www.pra­dobroty.cz/2016/03/­svycarky-svedske-skoricove-bulky.html

V odkazu najdete skořicové sušenky Opavia. Třeba všechny druhy neznáte Možná někde objevíte ty své.

https://www.go­ogle.com/sear­ch?q=zlat%C3%A9+su%C5%A1­enky+sko%C5%99­icov%C3%A9+opa­via&client=fi­refox-b-d&sxsrf=ALeKk01G8xcwt4TN­4gq_VR_If2_tPq4ggA:16001­67586875&tbm=is­ch&source=iu&ic­tx=1&fir=Zl_wDwvtmtkGZM%­252CWOzShiGI9X9fnM%252­C_&vet=1&usg=A­I4_-kTPKhQ02HDyh1­krXMTJ0Qf7LY47Bg&sa=X&ve­d=2ahUKEwid2OL­kgOvrAhUisKQKHa­A7BMgQ9QF6BAg­JECU#imgrc=Zl_wDwvt­mtkGZM

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Hufnágl

Zkus napsat „sušenky se skořicí“ a strejda jich najde neurékom,

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek