Není jedno co používám za prohlížeč? Rychlost stahovaní je díky jiným prohlížečům větší nebo menší? Rychlejší načítání stránek?
Co je na tom vlastně pravdy..?! Používám Mozilu (občas zamrzávala) a Google Chrome a příjdou mi obě stejné.
Tak jaké s tím máte zkušenosti vy? :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4662 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Prohlížeče jsou jako auta – když vám jde o to, dostat se z bodu A do bodu B, tak je to jedno. Pokud jedete městem (jste omezeni), jedete padesátkou, ať jste v kterémkoliv autě. JENOMŽE existují vychytávky jako elektrické ovládání oken, pohodlná sedadla, autorádio na MP3 s pořádnými repráky apod., které dělají jízdu PŘÍJEMNĚJŠÍ.
Prohlížeče se liší hlavně rychlostí zapnutí (spuštění samotného programu), vlivem na vytížení PC a funkcemi. Google Chrome je určitě nejrychlejší, ale chybí mi tam snadný přístup k záložkám, na který jsem si zvykl v Mozille.
Rychlost stahování je všude stejná a závisí na rychlosti připojení. Liší se ale různými způsoby ukládání a manipulací s daty (zvolení umístění, ukazatel průběhu atp.) Rychlost načítání stránek se může drobně lišit u složitých flashových stránek, ale dnes máme tak rychlý internet, že rozdíl je většinou nepoznatelný.
Prohlížeče se také liší způsobem převádění zdrojového kódu do výsledné podoby stránky – u kvalitních stránek už je to ošetřené, ale začínajícím programátorům to vždy může utrhnout hlavu, když se jim stránky zobrazují v každém prohlížeči jinak (každý vypočítává vzdálenost a umístění bloků z jiných hodnot, takže stránka je rozházená).
Obecně ale platí, že jakmile nějaký prohlížeč přijde s dobrým vylepšením, tak ostatní jej ukradnou a přidají do další verze programu o několik měsíců později. Tvrdí se, že za dnešní vzhled a systém fungování může prohlížeč Opera, protože měla nové funkce jako první [neověřeno]
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |