Dobrý den, před nějakým rokem jsem žila v německu a bohužel jsem si tam nadělala nějaké dluhy. Které mi asi trochu naskákali během té doby. žiji ted s přítelem a míminkem v malém bytě. Sice se s nimi snažím domluvit že jsem tenkrát byla bez peněz a ráda bych to splácela, vlastně jsem se jim ozvala jako první po těch letech. Snad se mi to podaří, ale pokud bych se nedomluvila a šli by po mě s exekucí co mám dělat? Přítel si nezaslouží aby mu vzali majetek kvuli mým problémum. Moje otázka má několik částí. takže popořadě.
Doplňuji:
pro Alycon- dlužím dva roky, napsala jsem jim že se omlouvám, že jsem ve
zmíněné době byla bez pěnez a ted to chci splácet. Zaslala jsem jim
adresu,kterou po me chtěli a poprosila je už několikrát aby mi zaslali
číslo učtu. :) takže jo chci splácet, ale nejdřív přeci musím vědět
kam. :) Děláte ze mě uplně hrozného člověka. :) Kdyby mi bylo jedno co se
stane tak to nepíášu. Já se snažím, komunikuju a pořád opakuju že
splácet budu. Ted by měla částka být nanejvýš 25 000kč i s uroky. Já
chtěla spíš vědět co se muže dít a v jakém časovém intervalu pokud
bych se nedohodla. Ne vaši kritiku na moji osobu. :)
Upravil/a: veselapaja
Zajímavá 0 před 3606 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
pisete, ze byste to rada splacela, ale asi to teda stale nesplacite. Pokud se
ozvete, priznate chybu, tak se s nima vzdycky da domluvit na splatkovym
kalendari, ktery ovsem musite bezpodminecne dodrzet!!!
Ovsem tez nevim o jaky castky se jedna a kolik let jim to dluzite.
Nedovedu si predstavit, ze byste se nedomluvila s nemcema, proste ste si pucila a oni ty penize chteji (prekvapive), takze proste zacnete splacet a bude to vsechno v pohode.
p.s. jak to myslite, ze pritel si nezaslouzi aby mu vzali majetek kvuli vasim problemum? To si snad nezaslouzi nikdo, ne? Vy ste si ty problemy nadelala, tak na nic necekejte, stejne tomu neutecete a cim driv to zacnete splacet, tim lip pro vas.
Takze moje rada na vsechny vase otazky, jak ochranit priteluv majetek, co vam
exekutori muzou vzit (treba i vsechno, pokud to nezacnete resit) je: Zacnete co
nejdrive splacet.
Doplňuji:
2 veselapaja: ukazte mi v mem prispevku, kde kritizuju vasi osobu :) proste
sem to psal obecne, je dobre, ze s nimi komunikujete a castka je opravdu
malinka (podle toho jak ste psala, sem myslel, ze se pohybujete v o radech
vetsich castkach)
podle vasi otazky mi spise vyznelo, ze chcete splacet, ale nesplacite, proto jsem mozna pouzil takovy ton, pouze ve vas prospech, abyste splacet zacala, zmylil jsem se a jsem rad, ze mate rozum, na rozdil od plno dalsich lidi, co sem poznal a maji podobne problemy.
Upravil/a: alcyon
0 Nominace Nahlásit |
dovolil bych si reagovat na huxu: Podle toho co vím tak by executor neměl sáhnout na přítelův účet (pokud vám na něj nechodí vaše výplata či jiný příjem). Ale pokud u něj bydlíte, bohužel se může „oprávněně domnívat“ že věci v bytě jsou vaše a tedy je začít zabavovat…
0 Nominace Nahlásit |
Nepíšete to nejdůležitější. Byla jste odsouzená, rozsudek nabyl právní moci a vy jste přesto nezaplatila? Bez toho nemúže exekutor konat. Ve vašem případě bych se nebál nespravedlnosti exekutora, ale především nárůstu dluhu o soudní a exekutorské poplatky. Jedná se o malou částku, kterou přece nemůže být problém zaplatit hned celou a soudy zastavit. Určitě máte doma nějaké věci, které můžete prodat výhodněji sami než v exekuční dražbě.
0 Nominace Nahlásit |
Jestli ten dům není psaný na tebe, neměl by to být problém. Také je
hodně zákonů ochraňujících před exekucí rodiče s malými dětmi,
projevuješ ochotu splácet, takže:
Když se nebudou chtít dohodnout, klidně jim to zaplatit naráz, případně
když k tobě dojde exekutor, zavolat policii a řešit to případně i za
přítomnosti policie (není prostě akceptovatelné, aby ti exekutor něco
vzal, když mu budeš dávat rovnou peníze). Půjčovat si na splacení
půjčky je hloupost, pokud jsi hloupá a v tomto koloběhu zůstaneš, ovšem
když budeš s těmi lidmi nebude domluva, nejsnazší doopravdy bude, když si
půjčíš od rodiny, banky, sáhneš na úspory, prodáš auto, apod. a dluh
splatíš jednorázově. Přítel, dokud se s ním neoženíš, je brán
zákony téměř jako cizí člověk, takže o jeho účet, případně o jeho
věci se bát moc nemusíš, ovšem stát se může cokoli, zákony se ne vždy
dodržují a proto je nejsnazší udělat to, co jsem napsal výše.
0
před 3606 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší ochrana majetku je prostřednictvím svěřenského fondu. Není se čeho bát. O majetek nepřijdete a na druhou stranu bude chráněný, takže vám ho nemůže nikdo vzít. Pokud jste v tak těžké životní situaci, určitě doporučuji mrknout na https://fivoka.cz/sluzby/sverenske-fondy , kde najdete veškeré informace, co je svěřenský fond a jak by vám ve vašem případě mohl pomoci.
Naprostý souhlas. Sverenecky fond je přesně k tomuto účelu jako stvořený. My sami v poslední době nad jeho založením také uvažujeme. Co jsem tak koukala, tak asi nejsolidněji vypadají https://www.alphacitizen.com/cs/ takže asi vsadíme na ně.
Důležité je vždycky hlavně jednat a komunikovat, pak se dá domluvit skoro na všem :) Pokud se někdo bojí, že ho do exekuce zatáhnou, tak se to možná dá vyřešit anonymním offshore účtem. Sám jsem ho nikdy neměl, takže nevím, jaké tam jsou přesně výhody a podmínky, ale můžete se o detailech informovat např. tady https://www.ioffshore.cz/ :)