Byla jsem ekologicky zlividovat auto a ztratila malý techničák. Někde jsem ho tam prostě nechala položený a už jsem ho nedohledala. Jak mám nyní auto odhlásit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3421 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Velký TP máš, tak jako potvrzení o EL, zelenou kartu ? Tak zajdi na DP v místě bydliště a je to !
0 Nominace Nahlásit |
Snadno – k odhlášení nutně potřebuješ svůj průkaz totožnosti,
technický průkaz (TP – ´velký´) a potvrzení o likvidaci auta, odevzdat
bys měla i značky (RZ).
Pokud nemáš ORZ (malý techničák), prostě jen rovnou nahlásíš jeho
ztrátu.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Co jít na policii nahlásit, že ti během vyřizování záležitosti někdo z čekajících malý TP zřejmě ukradl? Že jsi si ho na chvíli odložila na vedlejší židli, když jsi uschovávala všechny doklady či něco podobného a podat třeba i trestní oznámení na neznámého pachatele. Vždyť to tak vlastně bylo, ne? Policie ti dá oznámení do ruky, které předložíš na dopravním a policie tzv. tvůj případ „odloží“, nebude mít koho stíhat a tím to pro ně zhasne. Neboj, žádné další vyšetřování nebude. Ale budeš mít potvrzení pro úřednický šimly, že ti TP ukradli.
0 Nominace Nahlásit |
Domina,
žádné trestní oznámení nepodávejte je to velice špatná rada.
Normálně dojdete na evidenci vozidel, kde máte vozidlo registrováno. Předložíte jim vše co máte. Občanku, žádost, doklad o ekolikvidaci, značky a techničák. Až budou chtít malý techničák, sdělíte jim, že ho nemáte, že ho nemůžete najít. Oni zapíšou jen poznámku a vozidlo vyřadí z evidence. Ani zelenou kartu nepotřebujete.
0 Nominace Nahlásit |
Malý techničkák není nutný (pokud tedy máte vše ostatní) jen nahlašte jeho ztrátu, což jde zvládnout. Mrkněte na článek: http://www.carent.cz/jak-odhlasit-vuz-ford.aspx
Včera jsem tam byla, mám značky, velký techničák, doklad o likvidaci i zelenou kartu. Auto mi neodhlásili :/.
Neodhlásili, nebo nevyřadili z evidence?
Jako důvod uvedli co?
Jen to, že jste neměla malý techničák?
Tomu nevěřím.
Není třeba zatěžovat policii. pokud úřednice nevyřadí vozidlo,
požádejte vedoucí o nápravu, popřípadě o zahájení správního
řízení na vyřazení vozidla. Klidně i za 100Kč duplikát
techničáku..
Ale fak si myslím, že jde o jiný problém..
Tak to je divné…
OK – máte tam veledůležité úředníky – tak napřed nahlas na policii
ztrátu ORZ a s protokolem jdi auto odhlásit.
😉
Každopádně děkuji za odpovědi, zkusím zajít znovu, třeba tam bude někdo s lepší náladou. I když sedět tam zase tři hodiny se mi fakt nechce :)
Tak se přihlas on-line na určitou hodinu. V PE to jde!