Zdravím, mám k notebooku připojené 2 externí harddisky. Při změně
stavu notebooku do režimu spánku nebo hibernace by se měly oba harddisky
vypnout. Bohužel jsem zjistil, že občas i přes režim spánku běží oba
harddisky dál a při režimu hibernace běží jeden. Potřeboval bych tedy
poradit, pokud je možné někde v nastavení PC najít nastavení portů USB
při režimu spánku, kde toto nastavení najít. Hledal jsem, ale nenašel.
Případně jakákoli jiná možnost řešení. Pro info: oba disky jsou WD,
operační systém mám Windows 10.
Předem díky.
Upravil/a: dstepan1441
Zajímavá 0 před 1741 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpojit USB musíš tahem (za kabel či zařízení) a to tak dlouho, dokud není zařízení či kabel zcela odpojen. Některé porty a zařízení mají bezpečnostní kovový jazýček, který zabraňuje nechtěnému povytažení kabelu či zařízení při provozu NTB, v takovém případě je ho nutno nejprve stlačit a teprve poté tahem odpojovat.
Pokud jde o VYPNUTÍ USB při hibernaci, tak některé (nebo i všechny) porty u NTB podporují funkci napájení („spánek a dobíjení“) přes USB i při hibernaci. Nejlépe se to řeší továrním softem (dodaným spolu s NTB), jinak úpravou schematu napájení. Možnosti záleží na konkrétním NTB, přibližně se tam dokopeš výběrem požadovaného napájecího schematu v „možnostech napájení“ (např. „rovnováha“) > upravit nastavení plánu > změnit pokročilé nastavení napájení > nastavení USB.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud PC spí a nic nedělá, pak nedělá ani nic harddisk, jen se točí. Normálně bych jej v případě potřeby odpojil.
0
před 1741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rozmysli se zda chceš ty disky odpojit nebo vypnout. To jsou dvě různé věci. Bohužel ani v jedná já asi neporadím.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |