Prosím o pomoc, strávila jsem nad tím opravdu hodně času, ale já to v té básničce prostě nevyčtu, básničky jsou pro mě opravdu oříškem.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 2868 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkuste napsat, jak veršům rozumíte, můžeme upřesnit. Když někdo rozebere báseň za vás, tak je to pro vás medvědí služba, nikoliv pomoc.
Uvědomte si, že budete podobný text rozebírat u státní maturity, odpovídat na podobné otázky, tam vám nikdo nepomůže.
Určitě budete v hodině CJL rozebírat báseň společně. Přečtěte si text pomalu a pozorně a zamyslete se.
0 Nominace Nahlásit |
Pavlíno, takhle to tu nefunguje.
I když Vám rozumím (zrovna Máj jsem „nemusela“
po celé gymnázium), musíte začít sama.
Zkontrolujeme Vám to.
0
před 2868 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jenže já tomu vážně nerozumím to je ten problém. Ani bych nepoznala, že tam Mácha píše o dětství, kdyby to nebylo napsané přímo v otázce…
Já s tebou soucítím, tohle já taky nikdy nechápal, a to si nemyslím, že bych byl nějak zvlášt blbej, ale pamatuju když češtinářka přečetla nějakou báseň, a pak řekla že tohle znamená tohle, a tohle znamená zase tohle, byl jsem jak v jiříkově vidění. Ríkal jsem si jak na to asi přišla? Nevymejší si to? Jestli k těm dílům nevycházela i nějaká legenda, vysvětlivky nebo podrobný tutoriál, tak je mi to záhadou..