Pejskařka123

Jak oslovit spolužáky?

Dobrý den. Jsem na střední v prváku a mám problém s komunikací se spolužáky. Na svém oboru se s nikým moc nebavím, mám jednu kamarádku na druhém oboru, na svém nikoho, ale chtěla bych to změnit. Až na pár výjimek se baví hodně lidí spolu, protože je nás jen 15. Chtěla bych za těmi spolužáky zajít a zkusit se s nimi bavit, ale moc nevím jak na to. Nechci je nějak otravovat nebo tak, ale na druhou stranu nechci být další čtyři roky sama tak bych s tím chtěla zkusit něco udělat. Jenže ta skupinka jsou spolu už od začátku a jsou kromě pár z nich všichni na intru, takže pořád spolu. Proto se trochu bojím, jestli mě vezmou mezi sebe. Na druhou stranu budeme spolužáci ještě dlouho, tak si zas říkám proč by mě neměli přijmou, ale pořád si moc nejsem jistá. Co myslíte mám to zkusit a popřípadě jak je alespoň ze začátku oslovit tak, aby to nebylo trapné nebo otravné? A chtěla jsem se zeptat jestli jste třeba nebyl někdo v podobné situaci a jak jste ji řešili?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 32 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Na to žádná speciální rada není. Chovej se přirozeně a neschovávej se. Není ale nutné, mít za každou cenu ve třídě kamarády. Kamarády můžeš mít kdekoli, třeba v místě bydliště. Ve škole stačí jen prohodit pár slov podle situace. Třeba se sousedem. Hlavně se netvař trvale jako bubák.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
da ny

S tím ti nikdo neporadí.
Neznáme je, ani tebe.
Návod není, to si musí každý vyzkoušet sám.
Buď narazí nebo uspěje. najít nějaké společné téma, zálib, zájmy, úkol.

Někdy to není snadné.
děvčata ráda řeší woloWiny, drbou, starají se zbytečně o ty o ostatní.
Komentují oblečení, vzhled, kdo s kým a za kolik… Nahánějí a provokují chlaoce.
Ne každý je takový.
Mně bylo vždy jedno, jestli někdo chodí ve zlatě, nebo v pytli od brambor.
S kým chodí, a jestli spí, třeba s medvědem ;.)
Zajímalo mne jaký je, zda máme o čem promluvit, někdy školní/pracovní aktivita,
prostě nutně vyžaduje spolupráci. S někým prostě komunikuji a třeba je i o čem.
Za kamaráda, bych si ho nevybrala.....
Možná moc lpáš na sobě.
Svých pocitech a přáních. Skutečnost je jin. I to patří k životu.
Pokud jsi plná obav, mindráků a strachu. Máš sama co dělat se sebou.
To se pak hůř navazují vztahy a kontakty.
Někdo to má v sobě, tzv. od přírody, komunikuje s každým (osloví(, bez potíží.
I tak, aby neobtěžoval, nevnucoval se. Prostě to vycítí.
Ti stydliví a nejistí, případě introverti, jsou pak často odkázáni i jen sami na sebe.
Nezapadnou. Hůř hledají „parťáka“.
No a někdy má kolem sebe „nevhodný materiál“, povrchní a méně přátelský.

Bát se něčeho předem je nevhodné. Člověk si má „plánovat“ (přát), TO,
co chce, Ne to, oč nestojí a čeho se obává (to si pak jakoby může přitáhnout).
Je to i trochu o síle myšlenky (ale to nevím, jestli na tebe, ještě není moc silná káva).

Mám 2 děti jedno velmi komunikativní, vždy oblébené, usměvavé. Bez problémů.
Druhé bylo příliš chytré a znalé, púro spolužáky „podivné“. Introvert, často nemocná.
Každé „kamarádství“ s nějak pokazilo (ta druhá bývala sama, tak si našla jinou kamarádku). Až na VŠ narazila na podobné smýšlení a intelekt.
V práci má řadu kolegyň i podřízených (s různými náladami a charakterovými vlastnostmi).
Kamarádku a kamaráda má mimo pracoviště.
Kdo se bojí, nesmí do lesa 😉
Může se stát, že až za rok, nebo za 2, si s některou spolužačkou, více porozumíš.
Nebo také ne.
Pak hledej kamarády, v rámci nějakých mimoškolních aktivit, zájmů,
kroužků nebo sportovní aktivity.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Jžš, tak se jich třeba zeptej, jestli neví, z čeho bude další test nebo tak něco. Ber to jako záminku na další komunikaci…

A vy neděláte nějaké skupinové práce? Tam se člověk s ostatními musí bavit, takže tak můžeš taky navázat kontakt s lidmi… Musíš si najít prostě nějakou záminku…

Btw, pokud jsi „osamělý podivín“, se kterým se ani nikdo nechce bavit, tak to bude asi horší no…

0 Nominace Nahlásit

EKSOT123

Úplně normálně: K noze! Jedeš! …

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Jak? Vzdyt mate spolecne tema: skolu!! Neni nic jednodussiho!
Vubec o tom nepremyslej a zeptej se na neco, co se tyka testu, probirane latky, pristi hodiny atd.
Nebo si myslis, ze ostatni o tom premysli?
Musis se odblokovat!!

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek