Avatar uživatele
zjentek

Jak postupovat v tomto konkrétním případě?

Člověk si objedná porci jídla (na př. v restauraci Globus, v Guty, kdekoli jinde s placením předem), obdrží ji, přičichne k ní a zjistí, že páchne a chutná po zkažení. Porci vezme, zanese k personálu a sdělí mu, že porce páchne a chutná po zkažení. Personál zakoulí očima, jako že to snad není pravda a zákazníka si podezřívavě „měří“. Na doporučení „tak si taky přičichněte“ odvětí „nic necítím“. Přitom se puchem zjevně pokřiví, či otřepe.

Co teď? Co dál?

  1. Před odpovědí se vžijte do situce, jako by se jednalo právě o ten případ, kdy jídlo skutečně páchne, přestože nikdo z personálu ani jeho vedení to nechce cítit a taky to tedy necítí.
  2. Před odpovědí se vžijte do situace, jako by se jednalo právě o ten případ, kdy někteří z personálu zápach cítí, ovšem jsou ochotni podniknout kroky vedoucí k nápravě pouze a výhradně tak, že zákazníkovi vyplatí vynaložené výdaje. On však chce služeb této provozovny využívat i v budoucnu, čili s tak vágní kompenzací není nikterak spokojen. Děkuju.

Zajímavá 0 před 309 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Zákazník ať si rovnou stěžuje jinde (kde přesně?)

Špatná anketa. Až se staneš dospělým, tak budeš možná vědět co znamená majitel, nebo vedoucí firmy. To jest – odpovědná osoba. A pokud nepochodíš, tak: https://www.szpi­.gov.cz/podne­ty-ke-kontrole.aspx . A pak také, že nechodíme do kdejakého bufetu, ale do kvalitních restaurací.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Měl by porci sníst a nevyhledávat potíže

Zavolat vedoucího a řešit to hned na místě s ním. Pokud by i ten nic necítil a chutnalo mu, přizvat svědka, nebo dva, nejlépe například pracovníky sousedního obchodu, kteří nejsou zaměstnanci konkréně tohoto řetězce. Lze použít i strážníků nebo příslušníka policie
 e.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Zákazník ať si rovnou stěžuje jinde (kde přesně?)

Volila bych kombinaci pokus o sjednání nápravy nebo vrácení peněz. Pokud by ani jedno z toho neklaplo, nechám jídlo na stole nebo s ním mrsknu o zem, záleží jak by se ke mě chovali, ale spíš bych nechala jídlo na stole, nemám ráda scény, oželela bych peníze a šla do pryč.
A rovnou bych napsala negativní recenze, pokud se dají někam napsat. Dneska je ta možnost skoro u všeho.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření