Avatar uživatele
dust8

Jak poznat v obchodech, které druhy jablek nejsou příliš tvrdé?

Poslední dobou mám smůlu, že narážím na samá tvrdá jablka. Pohmatem to člověk nepozná a z těch jejich značek člověk nic nepozná. To, aby si na nich člověk pomalu vylámal zuby či poničil čelistní klouby. Které odrudy jsou měkčí? Co způsobuje tu tvrdost? Je to málo dozrálé nebo co?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1931 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Měkký jabla se potlučou a hnědnou a to není žádoucí. A tak je tam chemie. Dá se dohledat, jak se k takovýmu jablku pěstitelé chovají od květu až po sklizeň a odběr. To by jeden koukal. Prý obyčejné jablko. To můžeš v krámu mačkat jak chceš, jestli je měkký, třeba fší silou a stejně strukturu nenarušíš, nehnědne. Přímou odpověď neznám, ale… no, viděl jsem v Lidlu jednu madam, jak klepe na melouna!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Důchodci to poznají okamžitě, stačí si kousnout. Když tam zůstane totální náhrada, je to špatně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Měkčí odrůda: JONAGOLD / JONAGORED. 🙂
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/atlas-jablek-16-oblibenych-odrud/#p-1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Já si vybírám červená jablka a obvykle ta nejlevnější. Třeba ta, která jsou balena po 2 kg v sáčku. Pak jsou třeba další odrůdy, ale jsou dvakrát dražší. A denně musím sníst aspoň několik jablek, mám je moc rád. Možná jsou tvrdá, ale zase nechci jíst moučná jablka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Jsou různé odrůdy… Vyzkoušej a zapamatuj. Některá jablka jsou i po uzrání pevná (většinou odrůdy vhodné ke skladování) jiná spíš moučná/kašovitá taková trochu molitanovitá, zpravidla bývají i levnější. Pokud se dobře pamatuju, tak měkčí bývá ta odrůda s většími oranžově žíhanými plody (alespoň pokud se v supermarketu porozhlédnu a porovnám s ostatními, které jsou buď zelené, nebo červené)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek