Japonská etiketa
Používání jídelních hůlek v Japonsku je spojeno s řadou omezení,
podobně jako s příborem v Evropě. Základní zásady jsou
následující:
Používání jídelních hůlek bylo vyvinuto asi před 5000 lety
v Číně.
Nejspíše se v té době jídlo vařilo ve velkých hrncích nebo kotlích, a
nedočkavci si zřejmě ulomili větvičku kterou si jídlo z kotle vybírali,
a později přišli na to, že dvěmi větvičkami to jde pohodlněji a tak
vznikly jídelní hůlky.
to jsem vygooglovala
No asi tehdy ještě neexistovaly příbory…
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |