Savier

Jak probíhá běžný den v léčebně?

Co tam ti „pacienti“ celé dny dělají? Slyšel jsem, že to není žádný med.

Zajímavá 0 před 3 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Tonda Káňa

Např. skupinové terapie. Já byl v docela dobré péči.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Filip84

Savier, Savier. 🤦‍♀️

Stokrát tu píšu, že to nejsou léčebny, ale psychiatrické nemocnice. A od toho se odvíjí régime, je jako v každý nemocnici, akorát přizpůsobený tomu, že tam máš jyřýky🤪 a jiný „barony“.

Záleží na oddělení. Na těch nejmírnějších, otevřených, je opravdu velice podobný régime, jako v běžné nemocnici: budíček – léky – snídaně, malá / velká visita, oběd, večeře, večerka.

Na uzavřeném odd.je to úplně stejné, akorát že, samozřejmě, pacoši jsou více jak jyřýk🤪, jo, no, ostatní zvíře a hmyz, jo, no tak jim nemůžeš nechat třeba ani mobil u sebe, ani tkaničky do bot, nic. Mají tam opečovatele, co je hlídají, aby nepoškozovali inventář, nepoškozovali sebe, jeden druhého, atd.

Therapie, krom medikační, obnáší různou psychologickou péči, edukaci, mají skupinové therapie, hrnčířskou dílnu, malírnu, mají ústavní kapli, kde profous dohlíží, aby neměli erární prádlo za chleba.

A, ano, pokud ho nejde ukáznit jinak, tak mají isolační světničku, vypolstrovanou, to si všecko můžeš najít, stejně tak mají pacientský kabátek (svěrací kazajku), kurty, ale to mají i na záchytce, že, třeba.

Nevím, co si zase představuješ. Že je tam polévají ledovou vodou, pak balí do mokrých prostěradel, vážou do kozelce a zavírají do sklepa? No, některým by to, možná, prospělo, když by to přežili, ale bohužel, život není krásný! 😂

0 Nominace Nahlásit

elkon

Mají tam různé činnosti, ale to tě řekne ten, kdo tam byl.

0 Nominace Nahlásit

Disraeli

Třeba se ti „poštěstí“ a zjistíš to z první ruky. ;)

0 Nominace Nahlásit

plebs

V žádném případě tam není nuda. Může být soukromá dobrovolná léčba anebo nařízena soudem. Volný čas sport, televize, sociální práce, pracovní terapie skupinová terapie. Strava dobrá lze si také vybrat sanatorium pro překonání závislosti terapoutický pobyt na 28 dní za 118160 českých včetně stravy a ubytování nebo kratší na 10 dní za 50100 což je lidová cena. Možná je tam omezeno souložení a mobilování což je také trauma.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Podle odpovědí vidím, že tady nikdo (kromě Filipa, který se ovšem vyjadřuje svým svérázným způsobem) nemá ani tucha (což samozřejmě všem přeju). Bohužel já trochu informací mám (z návštěv). Takže: takto obecný dotaz nemá smysl. Klíčové je, zda jde o uzavřené oddělení, polootevřené nebo otevřené. Od toho se vše odvíjí, i režim a program pacientů …

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Co jsem tak vyslechl a odpozoroval na lidech v Česku během života, tak to tam musí být obdobné, jako v běžných českých domácnostech (teda pokud nejsi workoholik bo coby workoholik nějaký duševní stav svůj a rodiny VŮBEC NEVNÍMÁŠ však sleduj tu filipa). Akorát, že režim (pravidelná správná životospráva) je tam velice pravidelnější, no. Jo a nejde si tam válet šunky bez medikace, což je teda přísné, to je oproti domácnostem zásadní rozdíl, bo doma sice vysadit určitě nechceš, ale, na rozdíl od poznávacího léčebného pobytu, kdykoli můžeš! 👌

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Videl jsi film „Prelet na kukaccim hnizdem?“

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
cappuccino

Pro zacatek bys mel dochazet do mistni skupiny AA.

Nový příspěvek