jirka F

Jak rozlišit když je něco úsměvné a když je něco k smíchu?

Například: Ta situace mně přijde celá úsměvná.
Ta situace je k smíchu.

Dá se to vůbec vysvětlit.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 10 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Odpoveď byla označena jako užitečná

Úsměvné jsou věci veselé, k smíchu jsou často záležitosti trapné.

Upravil/a: elkon

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
zjentek

Záleží na pohlaví, Jiříku. Třeba ženy, pokud věcem nerozumí, začnou se nápadně smát, tak nějak až signifikantně, když hodně nerozumí.

To je zase otázka… Jak chceš v těchto případech rozlišovat?

Představ si bandu dementů, jaxe celá směje někomu, kdo prohodil cosi hlubšího, cosi k zamyšlení. Bude Z RŮZNÝCH POHLEDŮ celá tato situace spíše úsměvná, nebo spíše k smíchu? Přece bude zde hodně smíchu, takže trapná asi nebude, ne? 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Jistěže: ty jsi k smíchu, úsměvný však nejsi v žádném případě!

Nepsal jsi tu druhýmu „baronovi“, aby dal pokoj? Tak proč otravuješ!!! s těmi svými nesmysly ty? 🙄

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Ano, dá se to vysvětlit.

Úsměvné jsou situace, které vyvolávají lehké potěšení nebo mírný úsměv. Jsou milé, legrační, ale zároveň u nich bývá zachována určitá důstojnost nebo respekt. Toto adjektivum může také oznáčovat pocity radosti nebo spokojenosti. Například: „Bylo úsměvné sledovat, jak se malý chlapec snaží popadnout mýdlové bubliny.“

K smíchu je naopak situace, která je absurdní, směšná, až nesmyslná. Užívá se často v kontextu, kdy se něco dotyčnému zdá až přehnané, nelogické nebo kdy vyjadřuje posměch, ironii nebo sarkasmus. Například: „Jeho výmluvy za opoždění byly opravdu k smíchu.“

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
jirka F

Filip84: A to mám jako zakázáno se zeptat na důležité otázky.Já odpočívám ale občas kouknu a nějakou otázku položím.To mně připomíná píseň nestarej se kamaráde.🤬😡

Filip84

Důležité otázky!? Vždyť se ptáš pořád na stejné pakoniny! Pořád! Dokolečka dokola a jsi čím dál, tím více, blbější. 🙈🤪

Nový příspěvek