Koupil jsem novou a jsem z ní úplně vedle sebe. Nic nefunguje tak, jak jsem byl zvyklý. Některá tlačítka mají 4 až 6 znaků(!). Když jsem dřív zmáčkl nejdřív shift, celkem logicky se napsal znak nad tím. Teď ne, napíše se znak vlevo. Nebo u jiného tlačítka nezmáčknu shift a stejně se napíše znak vlevo. Je toho víc a logika mi nějak uniká. Význam některých tlačítek mi úplně uniká, např. sluníčko se znakem + nebo mínus, PU, PD, HM…s ničím takovým jsem se dřív nesetkal.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1906 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To není klábosnicí, ale nastavením ve widlích, tedaaaa… OS nepíšeš, ale předpokládám. Pravá strana je základní, pokud máš nastavenou CZ qwerty/qwertz. Levá pak základní druhé klávesnice, potažmo základní OS, většinou EN. Pokud máš nastavenou CZ QWERTY, pak na levou stranu se dostaneš současným stiskem [ctrl]+[alt]+[klávesa] – není to přepínač(!), nebo dle nastavení v nastavení klábosnic.
0 Nominace Nahlásit |
No měl by tam být návod. Já při zapnutí počítače mám automaticky nastavenou německou klávesnici a mohu si nastavit libovolnou další. To já mám takovou kalkulačku z roku 2003, která má na tlačítku více voleb A rozhodující je barva, ne umístění. Tak třeba to funguje taky tak.
0
před 1906 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná by bylo lepší hodit link, abychom si udělali představu. Třeba to „sluníčko +/-“ obvykle obsluhuje jas LCD (na noteboocích), na klasických klávesnicích prozměnu její podsvícení, PU = „page up“, PD = „page down“, HM = „home“ atd.
Takhle položená otázka – no nejsi ty KEPLER? Kdybych nevěděl, jak MOC tě vytěžuje dobývání, průzkum a exploatace oblastí, kde se sbíhají ženské nohy, tak bych byl na tebe SPROSTÝ! ;) :D :D
0
před 1906 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Před nákupem klávesnice, si vždy přečtu její charakteristiku.
0
před 1906 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Žádný manuál ke klávesnici nebyl a v OS jsem nic neměnil. Výroba
Hong – Kong…
Asi nastoupí metoda zkoušek a omylů.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |