Jednou jsem nechal fotku mého vysvědčení na sociální sítí a tam bylo
vidět moje rodné číslo, kamarád mě na to upozornil že na rodné číslo
se může půjčovat peníze a provádět jiné operace a tím to zneužít.
Je to pravda ? je opravdu možné nějak zneužít rodné číslo ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? klumprt, mike beneš, gecco před 3488 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Zadny rozumny clovek si nemuze myslet, ze je rc znuzitelne a vetsi blbost nez ten clanek na penize.cz jsem necetl. Rc je verejny udaj identifikacni, osobnich udaju a stejne tak rodnych sel e plny insolvencni i zivnostensky rejstrik (napr. U platcu dph je rc jejich dic). Pokud by bylo zneuzitelne to, uz jsou okradeni vsichni. Mozna tak ztraceny op se da zneuzit kdyz si na nej nekdo necha dat pokutu v mhd od revizora, proto se jeji ztrata mu hned hlasit na linku 158 cimz prukaz pozbyde platnosti.
0
před 3488 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Joziin Nahlásit |
Znalost R.Č. a jména výrazně usnadní padělání osobního dokladu (OP,
ŘP…) – a ten pak lze zneužít lecjak…
Počti si – http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2012/2012-05-03-tiskova-zprava-5110-5110
😉
0 Nominace Nahlásit |
Žádný rozumný by takovou otázku nepoložil…
http://www.penize.cz/spotrebitel/71560-hlidejte-si-rodne-cislo-jeho-zneuziti-vas-muze-prijit-draho
O zneužívání identity se šíří informace snad všemi dostupnými kanály.
0 Nominace Nahlásit |
rodné číslo je jedinečný identifikátor vašej osoby, ktorý sa nemení celý život – na rozdiel. napr od čísla op, pasu, vodičáku a pod.
na základe tohto identifikátora sú evidované i vaše dane, poistenia, dôchodok, lekárske správy, právne dokumenty (teda i dlhy) a mnoho ďalšieho.
je to údaj, ktorý sa rozhodne nerozdáva iba tak.
zneužitie je možné a využíva sa veľmi často (spolu s inými
identifikačnými údajmi, ako je napr. meno, číslo dokladu, prípadne
adresa, …).
;-Q
0 Nominace Nahlásit |
To se nedělá…někdo to může lehce zneužit (darebů je v ČR víc než dost) vezme si úvěr 1 000 000 na Tvé jméno, hypotéku, koupí audi na lízu…bacha na to !
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek